Storbritannias prins Charles smmen med erkebiskopen i den syriske kirken i England, erkebiskop Athanasius under et beøk i en syrisk ortodoks kirke i London 17. desember. FOTO:    REUTERS/Toby Melville

Prins Charles: - Kristendommen er truet

Kris­ten­dom­men er truet, mener prins Char­les. Og trus­se­len er ster­kest i re­gio­nen der den krist­ne troen hadde sitt ut­spring for rundt 2.000 år siden, sier den bri­tis­ke tron­ar­vin­gen.

Prin­sen sa på en jule­mot­ta­kel­se for re­li­giø­se le­de­re denne uken at han er sterkt be­kym­ret over ut­vik­lin­gen i Midt­østen. Blant gjes­te­ne på mot­ta­kel­sen var blant andre den ang­li­kans­ke kir­kes re­li­giø­se over­hode, erke­bis­ko­pen av Can­ter­bury Jus­tin Welby.

- Det ser ut til at vi ikke len­ger kan over­se at krist­ne i Midt­østen i sta­dig stør­re grad for­føl­ges av mi­li­tan­te isla­mis­tis­ke fun­da­men­ta­lis­ter. Kris­ten­dom­men ble bok­sta­ve­lig talt født i Midt­østen, og vi må ikke glem­me våre krist­ne søst­re og brød­re der, fram­holdt Char­les.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prins Char­les er be­kjen­nen­de kris­ten, og har ar­bei­det med å bygge bru mel­lom ulike re­li­gio­ner. Hans ut­ta­lel­ser om for­hol­de­ne i Midt­østen reg­nes som opp­sikts­vek­ken­de, og fikk ons­dag bred om­ta­le i Lon­don-aviser somThe Guar­di­an ogThe Te­le­graph.

En spe­sial­råd­gi­ver for Jor­dans mus­lims­ke konge Ab­dul­lah un­der­stre­ker over­for The Te­le­graph at kris­ten­dom­men må re­spek­te­res. De krist­ne var jo i Midt­østen 600 år før mus­li­me­ne, på­pe­ker han. (©NTB)