Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har opprettet et nytt enkeltpersonforetak som blant annet skal ta oppdrag for selskapet til kjæresten Bahareh Letnes. Arkivfoto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Per Sandberg har laget eget selskap

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg har søkt Karantenenemnda om å opprette enkeltpersonforetaket «Per Sandberg», som skal ta oppdrag for kjærestens selskap.

Det melder Dagens Næringsliv.

Per Sandberg (Frp) trakk seg som fiskeriminister i august etter at det ble kjent at han mot regelverket tok med seg jobbtelefonen på en privat feriereise til Iran med kjæresten Bahareh Letnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I august skrev DN at Sandberg hadde rapportert inn ny jobb i kjærestens selskap til Karantenenemnda. Nå har Sandberg sendt inn et nytt skjema til nemnda hvor han informerer om opprettelsen av enkeltpersonforetaket «Per Sandberg». Sandberg står oppført som eier.

Oppdrag for kjæresten

I skjemaet opplyser Sandberg at han skal ta oppdrag for kjæresten. I Brønnøysundregistrene står følgende informasjon om det nye selskapet:

«Konsulentvirksomhet innen markedsføring, kommunikasjon, rådgivning, kurs, foredrag og publikasjoner innen et bredt spekter av næringsinteresser og politikk. Selskapet skal videre bistå med salg og markedsføring, nasjonalt og internasjonalt, herunder norsk sjømatnæring og teknologi knyttet til sjømatproduksjon».

Informasjon

I skjemaet opplyser Sandberg at flere offentlige aktører kan være aktuelle kunder, og trekker blant annet fram Sjømatrådet og Mattilsynet.

Sandberg kan få opptil seks måneders karantene. I skjemaet svarer han ja på om han mener overgangen til selskapet kan bli oppfattet som problematisk i forhold til karanteneregelverket. Sandberg opplyser i tillegg at han har hatt tilgang til informasjon som kan gagne nye arbeidsgivere.

Les også
Sandberg rammer Frp-velgerne der det gjør mest vondt
Les også
Erna Solberg: Per Sandberg brøt reglene under Iran-ferie
Les også
Listhaug ny nestleder i Frp
Les også
Frp-kollega mener Sandberg bør vurdere sin fremtid i partiet
Les også
Støre og Stoltenberg tok jobbtelefoner med til Russland
Les også
Listhaug: – Jeg kan ikke være noen andre enn meg selv