Talsperson Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm ved slutten av Miljøpartiet de Grønne sitt landsmøte i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

MDG foreslår 16 års aldersgrense for omskjæring

Miljøpartiet De Grønne (MDG) kaster seg inn i omskjæringsdebatten og foreslår en aldersgrense på 16 år.

-------

Vårt Land skriver at sentralstyret i partiet anbefaler følgende formulering før landsmøtet på Lillehammer neste helg:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Innføre 16 års aldersgrense ved rituell omskjæring av gutter. Inngrepet skal kun gjøres ved informert samtykke fra den som skal omskjæres».

Debatten har rast etter at Fremskrittspartiet i helgen valgte å programfeste vedtaket om å forby omskjæring. Også Venstre og SV har hatt temaet oppe. Det Mosaiske Trossamfunn har gått hardt ut mot vedtakene og sagt at dette vil gjøre det vanskelig for flere jøder å bo i Norge.

– Jeg skjønner at dette er vanskelig for jøder og muslimer, men etter å ha tenkt i mange år kommer jeg ikke forbi at den enkeltes råderett over egen kropp og tro veier tyngst, sier Kristin Antun, som ­ledet partiets integreringsutvalg.

Omskjæring var ikke noe punkt i det opprinnelige forslaget fra programkomiteen i MDG. Da sentralstyret skulle gjennomgå programmet og innstille støtte til enkeltpunkter, fikk forslaget om 16 års aldersgrense støtte. Antun sier sentralstyret var «veldig delt» i spørsmålet.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Amundsen vil ikke følge opp Frp-vedtak om omskjæringEngasjér deg!
Les også
Innbilt moralsk overlegenhet
Les også
Skremmende omskjæringsvedtak