KrF-leder Knut Arild Hareide sier at ingen løp er lagt for KrFs framtidige strategi. VG har imidlertid snakket med kilder i partiet som mener partiet kan ende i regjering med H, V og Frp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KrF-kilder: Kan ende i regjering

Kilder i KrF sier til VG at de mener planen for å diskutere partiets fremtidige strategi er et veikart til deltakelse i Erna Solbergs regjering.

Partileder Knut Arild Hareide avviser imidlertid overfor avisen at samarbeidsspørsmålet er et tema på dette stadiet i prosessen.

– Det er ikke på vår agenda nå. KrF har en helt åpen strategiprosess der ingen løp har vært lagt, og der alle skal få si sitt. Dette innebærer en tydeliggjøring av partiets politiske prosjekt. Det er dørnøkkelen til å snu trenden for KrF ligger. Først senere er det tid for å drøfte hvilke konsekvenser vi trekker av dette, både når det gjelder prioritering av saker og samarbeid, skriver Hareide i en epost.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da fjorårets valgkamp ble oppsummert – etter at partiet endte på historisk lave 4,2 prosent – var en av konklusjonene at «det fremgår ikke klart hva som er KrF sitt overordnede politiske prosjekt».

Snittet av januarmålingene plasserer partiet så vidt over sperregrensen.

Partiledelsen har gjort det klart at det fram til landsstyremøtet skal jobbes med å få fram nye politiske svar. Deretter åpnes det for en diskusjon om samarbeid. VG sier avisen flere ganger – her fra en sentral person i KrF – har hørt følgende argument til bruk overfor dem som er skeptiske til et samarbeid:

– Nå må vi innse at skal vi samarbeide med Høyre, så får vi Frp på kjøpet. Det valget har Høyre og Erna Solberg tatt, så det får ikke vi gjort noe med.

-----

-----

KrF holdt ord – Anklagene mot KrF kommer fra det partiet som etter valget har tøyd sannheten lengst for selv å komme i regjeringsposisjon, skriver Vebjørn Selbekk på lederplass i Dagen. * Les lederen her - https://goo.gl/n5yHXy - og bruk gjerne kommentarfeltet! * #politikk - Vebjørn Selbekk - KrF Kristelig Folkeparti - Venstre - Trine Skei Grande - Knut Arild Hareide - DagensDebatt.no - DagenPosted by Dagen on 1. februar 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Motet og den tredje vei
Les også
KrF under sperregrensen – Høyre fortsatt størst
Les også
Høyre på stedet hvil, Ap fram på ny måling
Les også
KrF og diskrimineringslovgivningen
Les også
– Situasjonen er alvorleg for KrF