Her lover han bort ti millioner

Investor Nikolai Tangen brenner for å få andre til å gi. På en CRS-konferanse i Kristiansand erklærte Tangen at han vil matche alle bidrag som gis Strømmestiftelsen fram til 14. april, opp til ti millioner kroner. Med andre ord: alle bidrag som gis før denne dato blir doblet.

Kommunikasjonssjef Kristine Storesletten Sødal opplyser til Dagen at Strømmestiftelsen jobber på spreng med å nå ut til alle støttespillere.

– Nå har vi fått inn tre og en halv million fra store givere, opplyser hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han kunne bare gitt dere ti millioner i stedet for at dere må jobbe for å få inn beløpet?

– Det kunne han, men Tangen er opptatt av gleden ved å gi, og den positive effekten det har. Han snakker varmt om samfunnsansvaret med å bidra.

Løftene om den store gaven ble gitt som en del av et foredrag på konferansen. En enkeltperson i Strømmestiftelsen hadde fått «hvisket noe i øret» på forhånd. For de andre kom det som en stor overraskelse.

Sødal understreker at det potensielt er snakk om en gave på ti millioner. Det avhenger av responsen fra andre givere.

– Hva vil en gave på ti millioner bety?

– Det vil bety enormt mye for enkeltpersoners arbeid. Det er nok den største potensielle gaven vi har fått, sier hun.

De siste årene har investor Nikolai Tangen støttet Strømmestiftelsen med betydelige beløp gjennom stiftelsen AKO Foundation, en veldedig stiftelse som støtter utdanning, kunst og lokale prosjekter.

I styret i AKO Foundation sitter blant annet filosof Henrik Syse, som også er aktivt med i utvelgelse og oppfølging av prosjektene de støtter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tangen er fra Kristiansand, men driver sitt investeringsselskap AKO Capital i London, der de forvalter hele 92 milliarder på vegne av velstående mennesker.

Strømmestiftelsen:

Frivillig organisasjon grunnlagt 21. september 1976.Strømmestiftelsen er en norsk utviklingsorganisasjon som gir fattige mennesker i Sør hjelp til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning og mikrofinans.Strømmestiftelsens visjon er en verden uten fattigdom.

Les også: