ANONYMT: Et fly fra Air Sinai,
...
ANONYMT: Et fly fra Air Sinai, uten logo, står parkert på en bortgjemt del av flyplassen i Kairo. Foto: Wikimedia Commons
På tur med hemmelig flyselskap
Del
– Det var som å fly med et spøkelsesfly. Flyet var ikke merket med noen logo og på skjermene i avgangshallen ble ikke navnet på selskapet opplyst, bare flightnummeret.

For snart 12 år siden var jeg nær ved å strande i Egypt.

Jeg hadde tatt minibuss fra Tel Aviv til Kairo, med bussbytte på grensen, men da jeg kom frem viste det seg at tilbaketuren var avlyst.Gode råd var dyre, for jeg måtte rekke et fly i Tel Aviv tre dager senere. I guideboken sto det at det fantes et flyselskap som fløy mellom Egypt og Israel, men jeg besøkte en rekke reisebyråer i sentrum av Kairo, uten hell. De solgte ikke billetter til israelske El Al, og samtlige benektet at det fantes et egyptisk selskap som fløy til nabolandet i nord.
Etter to dagers fånyttes leting, tok jeg sjansen og sa til en dame i et reisebyrå at jeg hadde fått bekreftet at de solgte billetter til Israel.

– Det viser seg at du har rett, sa hun.– Men vi har for øyeblikket ingen tilgjengelige billetter til Air Sinai. Dermed fikk jeg vite hva selskapet het. Etter ytterligere to timer med leting, fant jeg det bortgjemte kontoret deres og fikk kjøpe billett mot kontant betaling. 
Jeg fikk ikke tid til å besøke pyramidene, men jeg rakk såvidt flyet mitt i Tel Aviv. Opplevelsen i Egypt ble til en humoristisk artikkel i Dagen.

Noe som ikke er like morsomt, er at ingen ting har forandret seg på 12 år. For noen dager siden så jeg en video på facebooksiden Nas Daily, som redigeres av israelsk-arabiske Nuseir Yassin. Han forteller sine 4,6 millioner følgere om en bisarr opplevelse han hadde da han skulle ta fly fra Kairo til Tel Aviv. Det var som å fly med et spøkelsesfly. Flyet var ikke merket med noen logo og på skjermene i avgangshallen ble ikke navnet på selskapet opplyst, bare flightnummeret. Air Sinai har heller ingen egen nettside og driver ingen markedsføring av reisene sine. Yassin måtte kjøpe billett på et bortgjemt kontor i Kairo.

World's Secret Airline....

Have you ever heard of an airline that doesn't do marketing? I haven't...until I flew with Air Sinai (no Facebook page). This is a bigger story than just an airline, it really represents many governments in the world. In reality, they do one thing, and to their people they do another. I'm sure just by mentioning the word "Israel" this video will get hate. But this isn't a pro or anti-Israel video. I couldn't care less what you think of Israel. But to hide an entire airline in unmarked planes, block a ton of websites inside Egypt, and to do all of that out of fear of public backlash...seems like it's not the future we should build for :( Thank you so much The POLI HOUSE מלון פוליהאוס for hosting me while I'm back home for the next 2 days. LIKE Nas Daily on Facebook and Instagram! Music:" Skyline by Meizong!

Posted by Nas Daily on 7. februar 2018

 Air Sinai ble etablert av egyptiske myndigheter
i 1982 for å fly passasjerer mellom Egypt og Israel. Det ville vært for kontroversielt dersom flaggskipet Egypt Air skulle fly den samme ruten. Tilsynelatende er myndighetene fortsatt redd for hvordan innbyggerne vil reagere dersom det blir allment kjent at et statlig selskap frakter passasjerer til den sensitive destinasjonen litt lenger nord.