MEXICO: En soldat forbereder brenning av en stor og ulovlig marihuana-plantasje i San Quintin, ikke langt fra grensen til USA.  Foto: AFP/ Antonio NAVA/ NTB Scanpix

Obama: - Marihuana ikke farligere enn alkohol

President Barack Obama mener at å røyke marihuana ikke er lurt, men at det likevel ikke er farligere enn å drikke alkohol.

I et in­ter­vju med avi­sen The New York Post sier den amerikanske pre­si­den­ten at han mener straffe­for­føl­gel­sen av can­na­bis­bru­ke­re ram­mer mi­no­ri­tets­grup­per urett­fer­dig hardt og at del­sta­ter som plan­leg­ger å le­ga­li­se­re salg og bruk av stof­fet, bør gå vi­de­re med det.

- Som det har blitt grun­dig do­ku­men­tert, så røyk­te jeg mari­hua­na som ung. Jeg mener det er en dår­lig vane og en last, på linje med si­ga­ret­te­ne jeg har røykt en stor del av livet mitt. Men jeg mener det ikke er far­li­ge­re enn al­ko­hol, sier pre­si­den­ten i et in­ter­vju med avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Obama sier vi­de­re at han har for­talt døt­re­ne sine at det er en dår­lig idé å røyke mari­hua­na, «det er bort­kas­tet og ikke spe­si­elt sunt».

Mari­hua­na er fort­satt ulov­lig i USA i hen­hold til fø­de­ral lov­gi­ving.

Men 21 del­sta­ter til­la­ter eller er i ferd med å til­la­te can­na­bis til medi­sinsk bruk, og Wash­ing­ton og Co­lo­ra­do har opp­he­vet for­bu­det mot mari­hua­na full­sten­dig. Alas­ka og Wash­ing­ton D.C. vur­de­rer nå å følge etter.

(©NTB)