LEVENDE ORD BIBELSKOLE: - Dette blir spennende, for denne bibelskolen blir basert på Guds ord og dermed en bibelskole i ordets rette forstand. Vi kommer til å fokusere på bibelske temaer, men vil også ta tak i vanskelige bibelsteder, sier Ligård.

Ny rektor ved Levende Ord Bibelskole

Thor Helge Ligård ble tirsdag kveld presentert som ny rektor ved Levende Ord Bibelskole fra august.

Bibelskolen ved Levende Ord bibelsenter har lenge vært på jakt etter ny rektor til bibelskolen og valget falt til slutt på Thor Helge Ligård.

I dag er Bjørn Olav Hammerstad rektor, men hans engasjement går ut til høsten. I begynnelsen av året søkte menigheten etter ny rektor via en annonse på menighetens hjemmesider.

– Vi er glade for å kunne presentere Thor Helge Ligård som ny rektor, sier Olav Rønhovde til DagenMagazinet.

– Han besitter en tyngde på feltet og har en visjon for bibelskole som jeg tror blir en viktig del i menighetens arbeid videre, sier Rønhovde.



Erfaring

Thor Helge Ligård har i flere år drevet ambulerende undervisning i Afrika, hovedsaklig Kenya. Han har også vært ansatt ved Rhema Tulsa, Oklahoma, med ansvaret for telefonsystemer og datalinjer. Han gikk to år på misjonslinjen ved bibelskolen til Rhema Bible Training Center.

Ligård bodde i USA i tolv år, men de siste to årene har han og kona Annbjørg bodd på Tysnes i Sunnhordland. To av barna bor og arbeider fortsatt i USA.

Ligård har ikke noen tidligere relasjon til Levende Ord Bibelskole, men ble spurt av pastor Rønhovde om å ta over stillingen i forkant av sommeren.

– Dette blir spennende, for denne bibelskolen blir basert på Guds ord og dermed en bibelskolen i ordets rette forstand, sier Ligård.



Kjærlighet til ordet

– Vi kommer til å fokusere på bibelske temaer, men vil også ta tak i vanskelige bibelsteder. Jeg har tro på at guds Ord er verbalinspirert og at det er Guds ord som gjør jobben.

Ligård mener at det til en viss grad har vært en forståelse innen karismatisk kristendom at det er nådegaver som "får jobben gjort", men Ligård vil gjerne fokusere sterkere på at Guds ord er levende og virkekraftig.

Han tror at det som av mange karakteriseres som "tros-stress", vil forsvinne når kristne oppdager at Gud er ens gode far og at de kristne er sønner og døtre.

– Teologi er en bruksanvisning for å hjelpe folk inn i et personlig Gudsforhold, sier han.

– Jeg er et redskap og gleder meg til å fremelske en dyp kjærlighet til Guds Ord blant elevene.


DM