MISJONSSKOLE: Gå Ut Senteret e
...
MISJONSSKOLE: Gå Ut Senteret er Normisjons eneste misjonsskole. Den ligger for tiden i Hurdal. Fra høsten skal skoledriften flyttes til Trondheim. Foto: Gå Ut Senteret
Elever positive til flytting
Del
Elevene som har søkt om plass på misjonsskolen Gå Ut Senteret fra høsten, er positive til at den flyttes til Trondheim.

Det kom fram under en pressekonferanse i Salem menighet i Trondheim onsdag.

Fredag ble det vedtatt av misjonsskolen i Hurdal flyttes til Trondheim. Årsaken er lave studenttall og røde tall de siste årene.

LES OGSÅ: Gå Ut Senteret flyttes til Trondheim

Internasjonal misjon

– Salem er en forsamling som evner å se ut over seg selv. Den er opptatt av internasjonal misjon og ønsker å styrke dette engasjementet, sier generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen Kvelland. Hun deltok på pressekonferansen sammen med Ole Martin Rudstaden, styreleder for misjonsskolen.

Prosjektleder for skolen fremover blir studentpastor i Salem, Ørjan Tinnen, Han har nå permisjon for å jobbe med skolens fremtid. Han sier at det er skolens visjon som gjør at de som menighet ønsker skolen velkommen, og at den passer som hånd i hanske med menighetens visjon om å disippelgjøre mennesker.

– Vi er opptatt av å kombinere de åpenbare kvalitetene i skolens studietilbud med de mulighetene som finnes ved å legge skolen til en storby og til en menighet full av liv.

LES OGSÅ: PYM inngår avtale med Gå Ut-senteret

Kjenner byen

– Hva er grunnen til at du har fått oppdraget?

– Det er nok fordi jeg kjenner byen og menigheten, og har vært involvert i flere ulike prosjekt om gründerskap og etablering. Jeg har også vært ansatt ved KVT Trøndelag, som er en kristen videregående skole.

Langmoen Kvelland understreker at skolen skal fortsette med samme profil og ha et sterkt fokus på internasjonal misjon. Tinnen kjenner seg trygg på at skolen vil nyte godt av å være knyttet til menigheten, og tror at skolen vil bidra til å utvikle menigheten og byen.

LES OGSÅ: Flytting skal sikre videre skoledrift