Normalt for norske feriegjester i Egypt

Tur­sel­sel­ska­pet Star Tours rei­ser til uro­her­je­de Egypt går stort sett som nor­malt. Star Tour har i øye­blik­ket rundt 278 nors­ke gjes­ter i Hurg­ha­da ved Røde­ha­vet.

Uroen i Kairo har imid­ler­tid fått sel­ska­pet til å av­ly­se sine ut­fluk­ter til den egyp­tis­ke ho­ved­sta­den, sa in­for­ma­sjons­råd­gi­ver Kir­sti Ir­gens Ert­saas tirs­dag.

- Star Tour føl­ger all­tid Uten­riks­de­par­te­men­tetsreise­råd , un­der­stre­ket hun over­for NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I UDs reise­råd heter det blant annet at de­par­te­men­tet fra­rå­der rei­ser og opp­hold i Kairo. Det samme gjel­der for Alex­and­ria, Port Said og sonen ved Suez­ka­na­len, Ni­lens delta nord for Kairo, As­si­ut og Sohag.

- Vi har ikke mot­tatt noen spe­si­el­le hen­ven­del­ser eller øns­ker om tid­li­ge hjem­rei­ser fra våre kun­der. Vi får dag­li­ge rap­por­ter fra våre folk i Egypt, og fore­lø­pig ser det ut til at alt går som nor­malt, sier Ir­gens Ert­saas.

På det ge­ne­rel­le plan blir rei­sen­de opp­ford­ret til å vise akt­som­het. Nors­ke bor­ge­re som opp­hol­der seg i eller plan­leg­ger å reise til Egypt, opp­ford­res til å holde seg opp­da­tert via den nors­keKai­ro-am­bas­sa­dens hjemme­si­der , og å re­gist­re­re seg på nett­ste­detreise­re­gist­re­ring.no.

NTB har ikke lyk­kes i å få kom­men­tar fra tur­ope­ra­tø­re­ne Ving og Egyptrei­ser.(©NTB)