NETFLIX: Strømmetjenesten Netflix har fått nye retningslinjer for sine ansatte i kjølvannet av #metoo. Foto: AP Photo/Christophe Ena, File

Netflix-ansatte får stirreforbud

Strømmegigantens ansatte får ikke se på hverandre i mer enn fem sekunder. Det er ett av flere tiltak Netflix innfører i kjølvannet av #metoo-kampanjen.

Det siste året har metoo-kampanjen om seksuell trakassering spredt seg gjennom hele verden. I Norge har man blant annet hatt flere varslingssaker i politiske partier.

Dette er de nye reglene

Metoo startet i USA med flere anklager mot filmprodusenten Harvey Weinstein. I kjølvannet av dette har den kjente strømmetjenesten Netflix fått nye retningslinjer for sine ansatte. Det er avisen Daily Mail som først omtalte saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er noen av de nye reglene de ansatte må forholde seg til:

Ansatte får ikke se på hverandre i mer enn fem sekunder. Ansatte får ikke be om hverandres mobilnummer. Ansatte bør ikke klemme folk for lenge. Ansatte bør ikke be folk ut på stevnemøte mer enn en gang, og unngå de som sier nei.

Stopp!

– Det har ført til flere spøker, hvor folk ser på hverandre, teller til fem, og snur seg vekk, sier en ansatt til Daily Mail.

Ifølge avisen blir Netflix-ansatte også oppfordret til å rope «Stopp! ikke gjør det igjen», hvis de føler seg trakassert av kollegaer.

«Vi er stolte av anti-trakasseringstreningen vi tilbyr ansatte ved våre produksjoner. Vi vil at arbeidsmiljøet knyttet til Netflix-produksjoner skal være trygt og respektfullt. Vi tror at ressursene vi tilbyr styrker folk på settene til å si ifra og ikke bli trivialisert», skriver Netflix’ pressetjeneste i Norge i en e-post til Dagen.

Les også
Vil nå bredt ut med kristenvariant av Netflix
Les også
Oppfordrer Netflix til å boikotte israelsk spenningsserie
Les også
Metoo-marsj i Oslo
Les også
Kobler #metoo til bønnesvar
Les også
Metoo-varsler tema på topptungt politikermøte