KLOKKEKLAR: - Med årene har jeg blitt rundere i kantene på flere områder. Men det gjelder ikke i avholdssaken. Der er jeg klokkeklar: Rusmiddel er bare ødeleggende og vi klarer oss utmerket godt uten, sier Rune Larsen, som fyller 60 år idag.

Nåde for Rune Larsen

- Nåden er nok det største for meg idag. Det sier kjendisartisten Rune Larsen som fyller 60 år fredag 8. august.

Den kjente popsangeren fra Bergen ble en bekjennende kristen 1968-69, og ser store forandringer i kristenlivet siden den gang.

- Jeg var nok en mer brennende kristen for noen tiår siden og gikk alltid rundt med Bibelen under armen og vitnet for alt og alle. Det ble nok litt plagsomt i lengden som noen av mine medmennesker, jeg var ikke lett å være i hus med. Nå har jeg roet meg mer ned. Det står at vi alltid skal være klar til å vitne om vår tro. Men det betyr ikke at vi alltid behøver å vitne med våre ord, sier Rune Larsen.

Mens han på 1970-tallet var mest opptatt av rettferdighet, er det nåden som opptar han idag.

- Jeg er så uendelig glad for Guds nåde mot meg hver dag og er helt avhengig av nåden. For jeg lever ikke alltid opp til idealet. Dermed blir nåden mer og mer viktig for meg, sier han.



- Ikke prektig

Rune Larsen er ikke-røyker, lever sammen med samme kone som han en gang giftet seg med, og er i huga avholdsmann.

- Jeg blir nesten redd for denne fremstillingen av mitt «flotte» liv, for det får meg til å se ut som om jeg er mere prektig enn jeg er. Jeg er nemlig ikke en prektig person, men et helt vanlig menneske som trenger nåde som alle andre, sier han.

Avholdssaken brenner han for, og han blir brukt som foreleser både for skoleelever og foreldre når det gjelder rusproblematikken.

- Med årene har jeg blitt rundere i kantene på flere områder. Men det gjelder ikke i avholdssaken. Der er jeg klokkeklar: Rusmiddel er bare ødeleggende og vi klarer oss utmerket godt uten, sier Larsen.

Fra NRK kjenner vi han som programleder i de populære sang- og musikkprogrammene «Hele menigheten synger» og «Lollipop». Han har gitt ut en rekke plater, og jobber for øyeblikket med en ny plate som kommer på Lynor til høsten. Hos NRK har han inne til vurdering et forslag på et nytt allsangprogram, men det er foreløpig uklart om det blir noe av.

60-års dagen feirer Rune Larsen hjemme i ro og mak.

- 50-års dagen ble en gedigen sak, men dette blir mye roligere sammen med nær familie og venner, forsikrer han.


DM