- Det overasker meg litt at st
...
- Det overasker meg litt at stortingsrepresentanter reagerer så voldsomt på et bibelsitat. For det er det de har hengt seg opp i. Men kristofobien er stor der inne for tida, sier Ludvig Nessa. Bildet er tatt under mandagens demonstrasjonen foran Stortinget. Foto: Krister Sørbø, NTB Scanpix
Nå lyser han politikere i bann også
Del
Ludvig Nessa er overrasket av at stortingsrepresentanter reagerer så sterkt på e-posten han sendte dem med overskriften «En siste advarsel».

Fortsettelsen lyder slik: «Så sier Herren Gud, himmelens og jordens skaper: I dag tar jeg himmel og jord til vitne på at jeg har lagt fram for dere liv og død, velsignelse og forbannelse. Velg da livet, så du og din ætt kan få leve!5. Mos 30, 19. Mvh. Ludvig Nessa».

«Kjære stortingsrepresentant»Brevet som ble sendt ut dagen før grunnlovsendringen, har et langt etterord som begynner med «Kjære stortingsrepresentant, ikke gjør deg selv til en

kuppmaker på mandag 21. mai 2012. Ikke lek med ilden!»

LES OGSÅ: Lyste forbannelser over regjeringsbygget før det smalt

- Det overasker meg litt at de reagerer så voldsomt på et bibelsitat. For det er det de har hengt seg opp i. Men kristofobien er stor der inne for tida. Så det at de har problemer med et bibelsitat er forsåvidt litt positivt. For hadde de bare syntes det var dumt, hadde de ikke brydd seg, men det rører tydeligvis flere, sier Ludvig Nessa til Dagen.

LES OGSÅ:
- Ludvig Nessa skader ikke Kirken

- Ikke greit å lyse i bannArbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen er blant dem som opprøres av Nessas aksjonsform:- Det er ikke greit å komme med trusler eller å lyse Stortinget i bann med utgangspunkt i den ene eller den andre religionen. Det er ikke slik det norske demokratiet fungerer, sa Pedersen til NRK i går.

Prest og stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold i KrF forteller til NRK at han har fått mer enn 100 henvendelser om statskirken og grunnlovsendringen. Flere av disse er truende.Opprøres av medkristne- Jeg blir opprørt når jeg får slike e-poster fra troende kristne mennesker. Vi har ikke som oppdrag å dømme mennesker, men å ta vare på hverandre og velsigne hverandre. Ikke som her å kaste forbannelser over hverandre, sier Bekkevold med henvisning spesielt til en e-post der det stod at han ville ligge tynt an på dommens dag.Nessa har fått spørsmål fra flere personer som lurer på hvorfor han reagerer så sterkt på at Stortinget har forandret paragraf to i grunnloven.

- Parlamentarismen ble innført i 1884. Da formulerte Johan Sverdrup parolen «All makt i denne sal». Det som egentlig skjedde var at de tok kongemakta og la all makt til Stortinget. Men det de har gjort nå etter min mening, er at de prøver å frarøve kongenes konge makta. Det klarer de ikke, men det er en annen sak, sier Nessa til Dagen.«Kupp» og «revolusjon»


I etterordet i den kontroversielle e-posten siterer han, uten å innhentet tillatelse på forhånd, prest og forsker Ragnar Andersen som skriver at statskirken ikke er en forutsetning for at kristendommen fortsatt kan være en statsreligion.

«Å fjerne grunnlovsforankringen i kristendommen er ikke bare å rive bort ethvert grunnlag for statskirkeordningen, men å stadfeste den tragiske sekulariseringen som har skjedd. Og det må i teorien være å oppløse den norske stat. For utvilsomt hører forankringen i kristendommen til grunnlovens uforanderlige prinsipper».

Konklusjonen er derfor at at fedrenes stat opphører å eksistere. «Den blir kuppet. Det er en revolusjon», heter det i e-posten.(Dagen)