Muslimer i Pakistan skal ha tent på to kirker, 160 boliger og 18 butikker tilhørende kristne

Protesterte mot det som omtales som nedsettende yt­rin­ger mot pro­fe­ten Mu­ham­med.

Mus­li­mer har tent på over 100 hus til­hø­ren­de krist­ne i pro­test mot ned­set­ten­de yt­rin­ger mot pro­fe­ten Mo­ham­med i den pa­kis­tans­ke byen La­ho­re, melder nyhetsbyåret AFP.

Lør­dag de­mon­strer­te over 3.000 mus­li­mer mot ned­set­ten­de yt­rin­ger mot pro­fe­ten Mouham­med som skal ha blitt fremsatt av en ung kris­ten i byen La­ho­re tid­li­ge­re i uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et hadde lør­dag etter­mid­dag ikke over­sikt over nøy­ak­tig hvor mange hus som var på­tent, men kunne be­kref­te at hu­se­ne lå i et nabo­lag i Bada­mi Bagh-om­rå­det, og at de til­hør­te fa­mi­li­er av la­ve­re mid­del­klas­se.

En 28 år gammel mann ble pågrepet av  av po­li­ti­et fre­dag kveld, etter at en av hans ven­ner klag­de over blas­fe­mis­ke ut­ta­lel­ser.

Rømte om­rå­det

Mange krist­ne skal ha rømt om­rå­det fre­dag kveld i frykt for re­ak­sjo­ner på ut­ta­lel­se­ne som kom ons­dag.

De­mon­stran­te­ne sam­let seg i om­rå­det lør­dag mor­gen og be­gyn­te å tenne på hus, møb­ler, ser­vi­se og mo­tor­syk­ler. Store røyk­sky­er kunne ses over om­rå­det.

Iføl­ge le­de­ren for red­nings­ope­ra­sjo­nen er over 160 hus, 18 bu­tik­ker og to små kir­ker på­tent.

Ingen skal ha blitt drept i de­mon­stra­sjo­nen, men 20 po­liti­menn skal ha fått mind­re ska­der.

Sen­si­tivt tema

Pro­vins­mi­nis­ter Rana San­aullah har ut­talt at de vil ikke vil spare de som står bak de vol­de­lig an­gre­pe­ne.

- Disse men­nes­ke­ne står bak en al­vor­lig for­bry­tel­se. Det er ingen mo­ralsk, lov­lig eller re­li­giøs grunn for slike hand­lin­ger, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Styre­med­lem i den uav­hen­gi­ge men­neske­retts­kom­mi­sjo­nen i Pa­kis­tan, Zohra Yusuf, er kri­tisk til de lo­ka­le sty­res­mak­te­nes rolle i an­gre­pet.

- De har fei­let to­talt i å be­skyt­te en mi­no­ri­tet under an­grep, sier hun til en lokal tv-sta­sjon.

Blas­fe­mi er en sen­si­tivt tema i Pa­kis­tan, hvor 97 pro­sent av be­folk­nin­gen er mus­limsk, og be­skyld­nin­ger for å for­nær­me islam og pro­fe­ten Mu­ham­med kan lett føre til vol­de­li­ge ut­brudd.

(NTB)