John-Ragnar Aarset, generalsek
...
John-Ragnar Aarset, generalsekretær i Høyre, har blitt varslet av Høyre-politiker Jane Meyer om tilfeller av seksuell trakassering innad i partiet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Høyre-politiker varslet om seksuell trakassering fra menn i partiet
Del
Fredag ble Høyre-ledelsen kontaktet av en kvinnelige politiker i partiet som ønsket å varsle om tilfeller av seksuell trakassering innad i partiet, ifølge TV 2.

– Jeg har hatt kontakt med en lokal tillitsvalgt som har opplevd seksuell trakassering ved noen anledninger de siste årene, sier generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, til TV 2 .

Hendelsene som Høyre er varslet om, dreier seg ifølge Aarset om uønskede kommentarer og tilnærmelser, og ikke om straffbare forhold.

Aarset sier den kvinnelige varsleren ikke har ønsket å navngi de personene sier hun har opplevd ubehageligheter med, men at hun i stedet har sagt tydelig fra til de det gjelder.

– Da skal personene ha stoppet med denne oppførselen. Kvinnen anser forholdene som avsluttet etter at hun håndterte det selv, og ønsker ikke at jeg eller partiet skal gjøre noe ytterligere, sier Aarset.