Mener nordmenn må ned i lønn - for å bidra til verdens fattige

Frikirkeleder Arnfinn Løyning får LO-ledelsen til å se svart.

- Vi kan klare oss med mind­re hvis det betyr at ver­dens fat­ti­ge kan få mer, sierArn­finn Løy­ning, leder avDen Evan­ge­lisk Lu­thers­ke Fri­kir­ke, til Vårt Land.  

Løy­ning kom­mer med ut­spil­let etter at sjef­øko­no­mi Knut Anton Mork i Han­dels­ban­ken sa til Fi­nans­avi­sen at nord­menns løn­ning må ned hele 25 pro­sent når olje­even­ty­ret tar slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når det skjer, er uvisst. Løy­ning mener vi må tåle kraf­ti­ge kutt i løn­nen al­le­re­de nå. Han sier at til Vårt Land at vi må dele og gi av vår over­flod - og kri­ti­se­rer nord­menns ma­te­ria­lis­me.

 - Vi har fått et kuns­tig, usunt inn­tekts­grunn­lag, og et for­bruk jeg skjem­mes over, sier han. 

Han mener vi må spare på olje­res­sur­se­ne, fordi fors­ke­re har un­der­stre­ket at det er nød­ven­dig hvis jord­klo­den skal være bære­kraf­tig. 

Hode­rys­ten­de LO

I ar­beids­ta­ker­or­ga­ni­sa­sjo­nen LO er de helt uenig med Løy­nings ut­spill.

 - Lønns­kutt har jeg ikke noe tro på som medi­sin mot noe som helst, sier LO-nest­le­der Tor-Arne Sol­bak­ken til Vårt Land.

 Han mener også at det er helt uten­ke­lig at fat­ti­ge men­nes­ker ville merke det hvis nord­menn kut­tet i løn­nen. Han un­der­s­ter­ker at so­li­da­ri­tet også betyr å ut­vik­le­ne han­de­len med ut­vik­lings­land.