Medlemsrekord i Turistforeningen

Stadig flere melder seg inn i Den Norske Turistforening (DNT), som hadde 229.894 medlemmer etter første halvår i år. Dette er 3.217 flere enn på samme tid i rekordåret 2011.

- Jeg ble veldig positivt overrasket over disse tallene, for vi har jo ikke hatt noe strålende vær i sommer. Men dette kan tyde på at mange likevel har planer om å gå i fjellet i ferien, sier generalsekretær Kristin Krohn Devold i en kommentar til Dagen.
Hun viser til at medlemstallet i Turistforeningen har vært i vekst gjennom flere år. Antall medlemmer stiger i løpet av året, og fjorårets rekord var ved utgangen av 2011 på hele 241.620 medlemmer.
Fremgang i foreningene

- Men ingen trær vokser inn i himmelen, og derfor hadde jeg ikke trodd at vi skulle få økt medlemstall også i år. Dette er en indikator på at vi kan få et godt år også i 2012, sier Devold.
Oslo og omegn er den suverent største av de 57 medlemsforeningene med 67.399 medlemmer etter første halvår. Dette er en fremgang på 0,8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Deretter følger Bergen med 23.686 medlemmer (+ 1 prosent) og Stavanger med 21.759 medlemmer (+1,5 prosent). Gjennomsnittalderen på medlemmene ligger rundt 43 år, og foreningen har medlemmer fra null til hundre år.
To flotte fjellturer
- Har du selv vært på noen fjellturer i ferien, Devold?
- Ja, jeg har fått med meg to flotte turer. Den første var i slutten av juni i Hemsedal. Her bodde vi i telt, og det regnet nesten hele tiden. Men det gjør ingen ting når vi har et godt fellesskap.
Dessuten var jeg på vår hytte Gjendesheim, som ligger vakkert plassert ved foten av Besseggen i Jotunheimen. Her ble Besseggen-løpet arrangert, og jeg heiet mest på turistklassen, smiler Kristin Krohn Devold.
Turistforeningen har i dag 480 hytter, og nesten 20.000 kilometer merkede ruter over hele landet.
- Våre medlemmer får tilgang til nøkler, for å kunne låse seg inn på våre hytter når de måtte ønske det, sier generalsekretæren.
Vil røre på seg
- Hvorfor er det så mange nordmenn som er interessert i å være medlem i Turistforeningen?
- Jeg tror at vi er inne i en trend der mange vil røre litt på seg i ferien, fordi mange sitter så mye stille ellers i året. Derfor vil flere bruke kroppen og gå en tur i fjellet, og det er en god tanke, sier Kristin Krohn Devold.
Den Norske Turistforening har satt opp en liste over de ti mest populære fjellturene. Den toppes av Preikestolen i Ryfylke, som har over 100.000 besøkende. Deretter følger Besseggen i Jotunheimen, Gaustatoppen i Buskerud/Telemark og Kjerag i Ryfylke. (DAGEN)