40 PROSENT ØKNING: - Vi hadde 3.400 medlemmer ved årsmøtet i mai i fjor. Hvis vi passerer 5.000 i år, er det en økning på over 45 prosent. Bare siden januar har vi fått nærmere 900 medlemmer, sier daglig leder Conrad Myrland. Foto: John Solsvik

Medlemmer strømmer til Israel-organisasjon

Med Israel for fred (MIFF) ser ut til å klare sitt høye mål om å nå 5.000 medlemmer før årsmøtet lørdag 21. mai.

- Jeg trodde faktisk ikke at vi skulle nå vår målsetting, som styret satte i januar. Men mandag morgen var det registrert 4.950 medlemmer. Vi har opplevd en utrolig vekst de siste månedene, sier daglig leder Conrad Myrland i MIFF til Dagen.
Dermed er det stor sannsynlighet for at målet om å passere 5.000 i medlemsregisteret skjer før MIFF samles til konferanse og årsmøte på Thon  Hotel Åsgårdstrand i Vestfold i tiden 20.-22. mai.

45 prosent økning

- Vi hadde 3.400 medlemmer ved årsmøtet i mai i fjor. Hvis vi passerer 5.000 i år, er det en økning på over 45 prosent. Bare siden januar har vi fått nærmere 900 medlemmer, sier en fornøyd Myrland. 
- Hva er årsaken til den sterke veksten i den senere tiden?
- Vi har ringt rundt til den del personer som har vært givere og abonnenter  på vårt blad «Midtøsten i fokus» uten å være medlemmer, og det har gitt god respons. Dessuten har en del ektepar blitt oppjustert fra at en av dem var medlem og til at begge tegnet seg på medlemslisten. Hoveddelen av veksten kommer likevel gjennom innmeldinger gjennom nettsiden miff.no, svarer Conrad Myrland.
Han kan også glede seg over et nytt lokallag i Drammen. Tirsdag 3. mai var det samlet omkring 60 personer på stiftelsesmøtet, der det var god stemning.

Spennende konferanse

Daglig leder håper at mange vil melde seg på til MIFF-konferansen i Vestfold i mai med interessante talere. 
Israels ambassadør i Turkmenistan, Haim Koren, vil tale om arabiske minoriteter i Israel, og om arabisk-språklige mediers rolle i konflikten i Midtøsten. Tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg har foredraget: «Israel - hoggestabbe og fyrtårn». Israels ambassadør i Norge, Michael Eligal, vil ta for seg den aktuelle situasjonen i Israel. 
Dessuten vil deltagerne få høre en personlig beretning av Sara Azmeh Rasmussen med følgende tittel:«Fra skolebenken til syrisk nasjonal-sosialistisk parti». Hun vil belyse sentrale trekk i den arabiske og muslimske antisemittismen, inkludert både sekulære og religiøse forestillinger om jøder.
Dagen