MINNESTUND: Blomster til minne om ofrene for angrepet mot Manchester Arena. Foto: Peter Byrne / AP / NTB scanpix

Britene minnes ofrene for Manchester-terroren

Statsminister Theresa May og prins William deltok under tirsdagens minneseremoni ett år etter terrorangrepet mot Manchester Arena.

Prinsen leste fra Bibelen under seremonien som ble holdt i katedralen i Manchester. Kristne, jødiske og muslimske religiøse ledere talte til forsamlingen, sammen med representanter for andre religioner.

Til stede var også pårørende, redningsarbeidere og noen av de mange som ble såret i terrorangrepet. Ofrene ble hedret med ett minutts stillhet i katedralen, i Parlamentet i London, og mange andre steder i Storbritannia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

22 drept

22 personer ble drept og mange flere såret da Salman Abedi, en ung brite med libyske røtter, sprengte seg selv utenfor Manchester Arena 22. mai i fjor. Eksplosjonen ble utløst idet publikum var i ferd med å forlate en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande.

Ifølge politiet sitter over 800 mennesker igjen med «fysiske og dype psykologiske skader».

– Jeg elsker dere

Grande selv har sendt en hilsen via Twitter.

– Jeg elsker dere med hele meg, og jeg sender dere alt lys og all varme jeg har å gi på denne vanskelige dagen, skriver popartisten.

Ifølge politiet jobber fortsatt hundre etterforskere med saken. Storbritannia har utstedt en arrestordre mot Abedis lillebror, som befinner seg i Libya. Men det er ingen enkel sak å få ham utlevert som følge av det politiske og sikkerhetsmessige kaoset som fortsatt hersker i landet etter NATO-bombingen og opprøret i 2011.

Les også
– 23-åring er pågrepet etter Manchester-terror
Les også
Egen bønn for ofrene i Manchester
Les også
Øyenvitner i Manchester forteller om kaos og elendig sikkerhet
Les også
Nok en ung mann pågrepet etter Manchester-angrepet
Les også
Terror og politisk vilje
Les også
– Onde tapere står bak Manchester-terror