Pinsevenn i bispedrakt

– Jeg er julevenn, påskevenn og pinsevenn, sier biskop Per Arne Dahl.

I dag starter pinsevennenes årlige lederkonferanse Led16. Hele 1.700 ledere på ulike nivå er meldt på. Det er en dobling siden Pinsebevegelsen la om fra Predikantkonferansen til Led i 2011.

– Vi har aldri hatt flere deltakere enn dette, sier en oppglødd Sigmund Kristoffersen, leder av lederrådet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tunsberg-biskopen skulle tale på åpningen, men må nå utsette oppmøte til søndag formiddag grunnet begravelsen tilKarsten Isachsen.

Men selv om det enda er noen dager til han skal entre podiet på Oslofjord Convention Center vet biskopen hva han skal tale om.

– Jeg har blitt bedt om å snakke om Jesus for en ny generasjon, sier Dahl.

Det passer ham bra.

Lært av pinsevennene

– Det jeg primært ønsker å bruke min bispegjerning til er å gjøre Jesus Kristus kjent, trodd, tilbedt og etterfulgt. Jeg er derfor takknemlig for at jeg blant våre pinsevenner er invitert til å formidle dette budskapet, sier biskopen.

Selv om han ikke ønsker å bli personlig med egne åndserfaringer legger biskop Dahl vekt på at han er en «pinsevenn».

– Jeg er julevenn, påskevenn og pinsevenn.

LES:Jubler for tungetale i indremisjonen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forklarer at han har lært hjemmefra å tenke positivt om det kristne, økumeniske fellesskapet.

– Hva kan vi lære av pinsevennene?

– Mitt utgangspunkt er at alle våre tre høytider er avgjørende slik alle tre sider ved guddommen er avgjørende. Pinsevennene har lært oss lutheranere å akte på Den hellige ånd og minne oss om hvor viktig Den hellige ånd er for liv og tjeneste. Derfor er det også en glede for meg å svare ja når jeg blir invitert, sier Dahl.

Biskopen har tidligere talt på både pinsevennenes sommerstevne på Hedmarktoppen og i Sarons dal.

– Høy seilføring

– Hvordan vil du beskrive Pinsebevegelsen?

– Mitt inntrykk er atPinsebevegelsen har en god forankring og en passe høy seilføring. Det virker på meg som om man er tro mot det beste i sin arv, samtidig som man har en vilje til fornyelse, sier Dahl.

Han forteller at han stadig møter unge mennesker i Pinsebevegelsen «som har en Kristusbegeistring og et fokus på fellesskapet».

– Det gleder meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Biskop-uttalelse til bry

Å invitere biskop Per Arne Dahl var i utgangspunktet helt uproblematisk for lederrådet. Like etter at han hadde takket ja til å komme, oppstod det likevel en situasjon som fikk lederne i bevegelsen til å rynke på nesen. I en pressemelding sa Dahl at han støttet det tradisjonelle synet på ekteskapet, men at han var åpen for å vie samkjønnede.

– Dahl hadde noen uttalelser til fordel for likekjønnet ekteskap vi måtte diskutere. Men vi landet på at vi likevel ønsket at han skulle komme, sier Kristoffersen.

I fjor bleKnut Arild Hareide invitert, året før der kom Erik Solheim.

– Biskopen skryter av unge mennesker fra Pinsebevegelsen. Hva betyr det for dere?

– Det er et flott signal. Det pinsekarismatiske miljøet i Norge er stort. Ungdomsgenerasjonen ser ikke de grensene mellom trossamfunn som vi gjorde. Signalet fra biskopen er derfor fint for ungdom som går i ulike miljø, sier Kristoffersen.

Hårete mål

Årets tema er «Jesus til neste generasjon». Det kan Pinsebevegelsen trenge, for gjeldedne tall viser at bare halvparten av pinsemenighetene i Norge har et barne- og ungdomsarbeid.

– Dere har som målsetning at alle menighetene skal ha det innen 2020. Er det realistisk?

– Da vi diskuterte målene lurte vi på om vi skulle legge listen lavere, for eksempel på 70 eller 80 prosent. Men det ble helt feil. Vi ønsker jo at alle menighetene skal ha et barne- og ungdomsarbeid, sier Kristoffersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:Hareide tar et oppgjør med Listhaugs asylpolitikk

En ny læringsmodell skal hjelpe pinsemenigheter i gang med barne- og ungdomsarbeid.

– I løpet av de neste to årene har vi som mål at 50 menigheter skal delta i læringsprosessen, sier Kristoffersen.