Arbeidsplasser: MDG-politiker Rasmus Hansson mener naturbaserte næringer kan gi grobunn for en rekke nye arbeidsplasser.

Plan for grønne arbeidsplasser

Miljøpartiet De Grønne, som på Norstats siste måling er rangert som landets fjerde største parti, lanserer nå en ny plan for å skape nye grønne arbeidsplasser i naturbaserte næringer, særlig i Nord-Norge og langs kysten.

Planen går ut på å etablere et foretak som MDG kaller Bionova, ikke ulikt hvordan Enova fungerer for å bidra til fornybar teknologi, melder NRK.

Bionova skal støtte bionæringen og være en motor for utvikling av næringsvirksomhet basert på fornybare ressurser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Norge er helt i starten på det grønne skiftet. For å sikre framtidens velferd må vi legge til rette for nye arbeidsplasser til dem som jobber i oljeindustrien, sier MDGs talsmann og eneste stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

MDG foreslår å bruke 4 milliarder kroner til å satse på bionæringer.

– Vi kan alt mulig om oljefysikk, oljekjemi og oljebiologi fordi vi har investert milliarder i å utvikle kunnskap om det. Til sammenligning vet vi knapt noe som helst om verdi- og nyttepotensialet i andre naturressurser. Vi må øke kunnskapen om naturen ved å reinvestere penger vi har tjent på olje i dette, og det haster, sier Hansson.

Mange nordmenn har allerede arbeidsplassen sin innen akvakultur, skogindustri, fiske og landbruk, og MDG ønsker å satse mer på kunnskapsutvikling for styrke disse næringene og sikre at de er bærekraftige.

– Det vil bidra til å skape nye arbeidsplasser i Distrikts-Norge, sier han videre.

Les også
Å være grønn er en del av hennes troDe Grønne
Les også
Gudsfrykt med nøysomhet anno 2015
Les også
Grønn rekordmåling
Les også
Etterlyser grønne valg hos kristneGrønne tips
Les også
Ap og MDG mest fram på kommunevalgmåling