Provosert over distribusjonsvikt

En anbudsrunde lager kluss for avisabonnenter. Også Dagen-abonnenter rammes.

Dalende opplag og endrede leservaner har lenge vært mørke skyer i horisonten for papiravisen. Nå skaper også distribusjonen problemer. Når logistikkselskapet Kvikkas overtar distribusjonen av lørdagsavisene førstkommende lørdag, vil færre få avisen. Dette gjelder også for en del av Dagens abonnenter.

– At abonnentene får avisen er noe av det viktigste for oss, og her må vi finne løsninger, sier sjefredaktør i Dagen,Vebjørn Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Useriøst

– Dette er ikke bra. Vi er provosert over at departementet har gitt jobben til et firma som ikke klarer å levere det produktet en må kunne forvente. Dette kan vi ikke finne oss i, og vi forventer at det blir en endring på dette. Selskapet som har vunnet dette anbudet har gitt et svært useriøst inntrykk.

Får beskjed

Odd Arild Algrøy er markedssjef i Dagen. Han sier at endringen vil ramme mellom 350 og 400 Dagen-abonnenter på lørdager.

– Hva skjer med dem som ikke får avisen på lørdager?

– Det er et fåtall av våre abonnenter som blir berørt. De vil merke at fra førstkommende lørdag vil lørdagsavisen komme først på mandag.

– Hvordan har dere informert leserne?

– Vi har annonsert en del i papiravisen, og de det gjelder vil også få melding på sms.

Han forteller at det ikke ligger an til noen umiddelbar løsning. Men han håper at situasjonen kan tvinge fram innovasjon og lokale løsninger.

Innovasjon

Avisbransjen har tidligere uttrykt bekymring for at noen abonnenter kunne falle utenfor. Nå viser det seg at så mange som 45.000 kan bli rammet, ifølge Helt hjem, avisbransjens eget distribusjonsselskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avisene som rammes hardest er Aftenposten, med 2600 abonnenter og Klassekampen med 1300 abonnenter, ifølge Klassekampen.

Stortinget har fra før bedt departementet sørge for en løsning. Venstres Abid Q. Raja, nestleder i transportkomiteen på Stortinget, sier til Klassekampen at han vil følge saken opp overfor statsråd Ketil Solvik Olsen.