Kristen pakistaner (29) dømt til døden

En pakistansk dommer i byen Lahore har dømt en 29 år gammel kristen mann til døden for blasfemi, ifølge advokater.

Sawan Masih er dømt til døden ved hen­ging etter at en mus­limsk venn an­kla­get ham for å ha for­nær­met pro­fe­ten Mo­ham­med i en sam­ta­le dem imel­lom, opp­ly­ser en av Masihs ad­vo­ka­ter, Na­me­em Shakir. Masih vil anke dom­men, til­føy­er han.

An­kla­ge­ne mot Masih for et års tid siden ut­løs­te vold­som­me opp­tøy­er i La­ho­re, hvor mer enn hund­re krist­ne hjem ble stuk­ket i brann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Muslimer i Pakistan skal ha tent på to kirker, 160 boliger og 18 butikker tilhørende kristne

Minst 16 men­nes­ker sit­ter på døds­cel­le i Pa­kis­tan for blas­fe­mi­dom­mer, mens minst 20 andre soner feng­sels­dom­mer på livs­tid. Pa­kis­tans­ke myn­dig­he­ter har ennå ikke hen­ret­tet noen for blas­fe­mi.

Lan­dets lover kre­ver ikke at det frem­leg­ges bevis når blas­fe­mi­an­kla­ger be­hand­les i ret­ten, og iføl­ge re­li­giø­se mi­no­ri­te­ter blir de ofte truet med slike be­skyld­nin­ger.

Pa­kis­tans­ke dom­sto­ler ve­grer seg for å føre bevis i de sa­ke­ne som hav­ner i ret­ten, i frykt for at pro­se­dy­re­ne i seg selv vil bli stemp­let som blas­fe­mis­ke. Siden 1990 har over 50 per­soner blitt lyn­sjet etter å ha blitt an­kla­get for blas­fe­mi, iføl­ge en rap­port fra en tenke­tank i Isla­ma­bad of­fent­lig­gjort i 2012.

Pa­kis­tan har ikke gjen­nom­ført noen hen­ret­tel­ser ved hen­ging siden 2008.

(©NTB)

Les også
Menigheter hjelper blasfemiforfulgte kristne100 kristne hjem brent i Lahore