KrFU-leder åpner for homofiles rett til ekteskap og adopsjon

Mo­der­par­ti­et står der­imot fast på sin po­li­tikk.

Leder av Kris­te­lig Folke­par­ti Ung­doms­par­ti Emil André Er­stad har tatt til orde for en ny de­batt om ho­mo­fi­les rett til å inngå ek­te­skap og adop­te­re.

- Vi har en fel­les ek­te­skaps­lov i dag. Hvis vi skal være et fa­mi­lie­par­ti, må vi ha en god po­li­tikk for alle typer fa­mi­li­er. KrF har aldri vært i tvil om at ho­mo­fi­le kan være gode om­sorgs­per­soner, der­for bør vi også kunne gi ho­mo­fi­le rett til å adop­te­re. Nå bør vi ta en ny dis­ku­sjon om ho­mo­fi­le bør gifte seg og adop­te­re barn, sier Er­stad tilNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fun­ge­ren­de leder i Kris­te­lig Folke­par­ti (KrF), Dag­run Erik­sen, mener par­ti­et står fast på punk­tet i parti­pro­gram­met som sier at bare he­te­ro­fi­le kan adop­te­re og ha rett til as­sis­tert be­frukt­ning.

- Det er helt le­gi­timt at KrFU nå tar opp denne saken. Dette er en sak vi må dis­ku­te­re som alle andre po­li­tis­ke saker, men det er ikke noe som til­si­er at KrF på kort sikt vil endre syn i denne saken, sier fun­ge­ren­de leder i Kris­te­lig Folke­par­ti (KrF), Dag­run Erik­sen.

(©NTB)