LEDER: KrF-leder Knut Arild Hareide (i forgrunnen) utfordres angivelig av nestleder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kilder til Dagbladet: Ropstad beredt til å overta

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad i Kristelig Folkeparti er klar til å overta som KrF-leder, opplyser sentrale kilder i partiet til Dagbladet.

Kilder på Hareides fløy sier Ropstad har posisjonert seg som en utfordrer til partiledervervet gjennom flere kalkulerte medieutspill.

– Brenner alle broer

– Hareide er ikke lenger en samlende leder. Det er tydelig at han setter alt inn på å vinne fram med sitt syn på landsmøtet. Han brenner alle broer til høyresiden, driver høyt spill og utviser dårlig lederskap, sier en sentral kilde på høyresiden i partiet til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partikilden mener det ikke finnes andre aktuelle kandidater enn Ropstad til å overta som KrF-leder, dersom Hareides linje ikke fører fram.

Aktuell

En annen sentralt plassert partikilde bekrefter inntrykket av at en maktkamp er på trappene, og at Ropstad har posisjonert seg som Hareides eneste utfordrer.

– Hans Olav Syversen og Hans Fredrik Grøvan er blitt nevnt, men i realiteten er det bare Ropstad som er aktuell, sier kilden til avisen.

Les også
– Ingen bombe, sier Ropstad om Listhaugs bok
Les også
Telemark KrF kan ta veivalg bak lukkede dører
Les også
Vil ikke gi KrF abort-garanti
Les også
Hareide: – Ingenting er avgjort
Les også
Hedmark KrF sender fire røde og to blå delegater til landsmøtet
Les også
Nesten helblått fra Nye Øygarden