Knut Arild Hareide vil likevel bli minister

Har om­be­stemt seg: Han vil bli stats­råd i en even­tu­ell bor­ger­lig re­gje­ring, selv om han nylig ble far.

KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de har om­be­stemt seg: Han vil bli stats­råd i en even­tu­ell bor­ger­lig re­gje­ring, selv om han nylig ble far.

I april i år ble Knut Arild Ha­rei­de (40) og kona Lisa Maria Lar­sen for­eld­re til vesle Sara Mar­gre­te. Det fikk Ha­rei­de til å tvile på om han ville gå inn i re­gje­ring igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er vik­ti­ge­re for meg å få KrF inn i en re­gje­ring enn at jeg selv skal være en del av den. Hvis jeg kom­mer i en po­si­sjon hvor jeg må velge mel­lom å bruke tid med Sara og Lisa Maria og stats­råds­jobb, så vel­ger jeg fa­mi­li­en, sa Ha­rei­de til VG i april.

Nå har han skif­tet me­ning. Søn­dag sa han til NRK at han li­ke­vel øns­ker å bli mi­nis­ter i en even­tu­ell ny bor­ger­lig koa­li­sjons­re­gje­ring.

- Det er klart at det å være med og på­vir­ke og få gjen­nom­slag for KrF er vik­tig for meg. Jeg ser at det er god grunn til at jeg er med på laget, sier Ha­rei­de.

Han vil ikke si hvil­ken stats­råds­post han kunne tenke seg der­som han skul­le komme i re­gje­ring til høs­ten.

Ha­rei­de ble Kris­te­lig Folke­par­tis yngs­te mi­nis­ter noen gang, da han i 2004 til­tråd­te som miljø­vern­mi­nis­ter 31 år gam­mel.

Les også
Ekteparet Hareide i kristent samlivsdilemmaLisa Maria og Knut Arild Hareide
Les også
Åndelig oppladning før valgkampenKnut Arild Hareide
Les også
KrF med tipunktsliste foran valget
Les også
Dette mener de politiske partiene