EFFEKTIVT VIRKEMIDDEL: Karl-Jo
...
EFFEKTIVT VIRKEMIDDEL: Karl-Johan Kjøde mener KrFU fikk satt fokus på en viktig sak. (Foto: Dagen arkiv)
Karl Johan og Karl-Johan støtter Karl Johan-stunt
Del
Halvnakne ungdomspolitikere setter fokus på en viktig sak, mener Karl-Johan Kjøde og Karl Johan Hallaråker.

Anført av KrFU-leder Elisabeth Løland (28) hadde seks ungdomspolitikere fra KrFU oppvisning i Spikersuppa på Karl Johan onsdag ettermiddag - i bare undertøyet.

Målet med stuntet i Oslo sentrum? Å sette fokus på kroppspresset i Norge.

- Dette var å bryte en barriere, både for meg og flere av de andre som var med, sier Løland til Dagen.

28-åringen grudde seg på forhånd, men forteller at tilbakemeldingene i etterkant har vært bare positive, selv om noen har etterlyst mer bilringer og større variasjon i kroppsfasong på de avkledde politikerne.

- Det tar vi med oss. Det er hyggelig at folk syns vi er fine, ler 
hun.

Spiseforstyrrelser

Elisabeth Løland er ikke redd for at fokuset på enkeltpersonene som var med og tabloide overskrifter om «bibelstripping» overskygger budskapet om at man ikke trenger å se ut som de «perfekte» menneskene man ser i media og på reklameplakater. Folk er flotte som de er, mener Løland.

- Noen ganger må man ty til litt radikale stunt for å få fram budskapet sitt, forklarer hun.

KrFU-lederen hadde blant annet med seg Simon Molvær Grimstad (20), 3. kandidat for KrF i Møre og Romsdal. Han stilte opp i boxershorts og viste at han både har hår på brystet og mangler sixpack.

- Når 50.000 kvinner sliter med spiseforstyrrelser, og når vi leste i Aftenposten at også halvparten av guttene nå begynner å slite med selvtilliten, så er dette her et alvorlig problem, og det ønsker vi å ta tak i, understreker han overfor Dagbladet .

- Får fram poenget

Sentralstyremedlem Karl Johan Hallaråker i KrF velger å fokusere på budskapet i den ukonvensjonelle aksjonen.

- Poenget var å vise alle menneskers likeverd. Det poenget støtter alle i KrF, så får vi etter valgkampen evaluere metoder og strategi. Dette stuntet var et av KrFUs mange gode bidrag til å få fram poenget, sier Hallaråker.

Den tidligere generalsekretæren i Indremisjonsforbundet mener det er viktig å formidle at folk bør være fornøyde med seg selv.

- Det kristne menneskesynet har fokus på at alle er likeverdige, uavhengig av ytre attributter. Det må være i fokus nå i valget, og jeg mener mange bør legge merke til at KrF er den beste garantisten mot det sorteringssamfunnet som nå vokser fram - både for det fødte mennesket og det ufødte liv.

- Ukrenkelig verdi

Også Karl-Johan Kjøde, bibelskolelærer og grunnlegger av Pornokirken , støtter formålet bak avkledningsmanøveren.

- Som metode i en tabloid verden er i alle fall nakenhet et virkemiddel for å få oppmerksomhet. Med de forutsetningene som er gitt, mener jeg de gjorde et riktig valg i akkurat denne sammenhengen. De fikk satt fokus på en viktig sak, mener Kjøde.

- Om den gode, varige metoden på sikt er at alle skal kle av seg for å fokusere på kroppspress, er jeg litt usikker på. Kroppspress handler om selvbilde, om identitet. Det er ikke bare så overfladisk som at en skal være komfortabel med å være halvnaken foran mange mennesker.

I likhet med navnebror Hallaråker er Kjøde opptatt av å løfte fram det kristne menneskesynet i møte med samtidens fokus på kropp og utseende.

- Det forteller at uavhengig av rase, kjønn eller hvordan du ser ut, så gir Gud deg en ukrenkelig verdi. At ungdom skal måles og få verdi av hvordan de ser ut, er et tegn på et samfunn med en voldsom overfladiskhet. Det må vi bekjempe, sier Karl-Johan Kjøde.

DAGEN

samfunn,kroppspress,ungdom,krf,innenriks,politikk,valg,kristelig folkeparti,krfu,valgkamp,spiseforstyrrelser,karl johan hallaråker,elisabeth løland,kroppshysteri,karl johan,minstemme2013,karl-johan kjøde,simon molvær grimstad