Alle internasjonale flyginger til Erbil i Nord-Irak stanses etter folkeavstemning

Iraks regjering har besluttet å stanse alle internasjonale flygninger til og fra Erbil, som er hovedstaden i den nordirakiske Kurdistan-regionen.

– Alle internasjonale flyginger til og fra Erbil stanses uten unntak fredag, etter en beslutning tatt av den irakiske regjeringen og statsminister Haider al-Abadi, sier flyplassjef Talar Faiq Salih torsdag.

Flygingene stanses fra klokka 17 norsk tid. Salih beklager beslutningen, og sier det kommer til å skade kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS i Irak og nabolandet Syria. Hun sier den også vil skape problemer for leveranser av nødhjelp til innbyggerne som er fordrevet på grunn av konflikten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsministeren beordret stans i flyginger til flyplasser i irakisk Kurdistan som en represalie etter folkeavstemningen som ble holdt i regionen mandag. Der stemte et overveldende antall kurdere ja til uavhengighet for de kurdiske områdene i Nord-Irak.

Avstemningen er ikke bindende, og kurdiske politikere har gjort det klart at det uansett ikke er snakk om noen umiddelbar uavhengighetserklæring.