I dag er Ida Lindtveit nestleder i KrFU. Foto: Silje Rognsvåg

Innstilt som ny KrFU-leder

Ida Lindtveit er lansert som kandidat til ledervervet i Kristelig Folkepartis Ungdom.

Emil André Erstad gir seg etter to år i lederstolen.

I dag er Ida Lindtveit nestleder i KrFU, politisk rådgiver på Stortinget, og nylig gjenvalgt til Oppegård kommunestyre i Akershus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er veldig glad for å bli innstilt som ny leder i KrFU, og jeg ser frem til å lede Norges mest idealistiske ungdomsparti, sier Ida Lindtveit.

Ny leder velges av landsmøtet 16.-18. oktober på Tjøme ved Tønsberg.

Psykisk helse

Ida Lindtveit forteller at hun er opptatt av unge menneskers pyskiske helse.

– For meg er det viktig at unges psykiske helse blir tatt på alvor og at vi kjemper mot det økende prestasjonspresset i samfunnet. KrFU vil sette livsmestring på timeplanen og ha flere helsesøstre inn i skolen. Det er her ungdommen oppholder seg mye av tiden, og da er det naturlig at vi setter inn støtet på denne arenaen. Vi mener også at ventetiden for unge som sliter med sin psykiske helse, må bort, sier Lindtveit.

Flyktninger

Hun synes også det er viktig at KrF fortsetter å legge press på regjeringen når det gjelder flyktningene.

– Vi mener at Norge må ta imot flere flyktninger, og gi et klart signal til EU om at vi tar vår del av fordelingen av asylsøkere i Europa. Vi etterlyser også gode integreringstiltak i kommunene. Det norske folk har mobilisert til en stor nasjonal dugnad for flyktninger. Her må regjeringen følge med og ta lederskap, ikke henge motvillig etter, sier Lindtveit.

– KrFs rolle fremover kommer til å være viktig. Som samarbeidsparti har de en klar stemme i norsk politikk. Jeg mener at KrFs politikk er relevant for alle, og at dette må komme frem i større grad. Vi vil jobbe spesielt for at politikken treffer unge og gjøre at flere engasjerer seg i KrFU fremover, avslutter Lindtveit

Les også
Nå begynner KrFs veivalgAps frierier
Les også
Hareide takker KrF-erne
Les også
KrF oppe på seks-tallet
Les også
13-årig blogger driver valgkamp