Joshua French og moren Kari Hi
...
Joshua French og moren Kari Hilde French under rettssaken etter Tjostolv Molands død i 2013. Moren lanserte onsdag boken «Dødsdømt i Kongo – Kampen for friheten» om hvordan hun bisto sønnen i fengselet og kjempet for å få ham tilbake til Norge. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
Joshua French fengslet i 2.500 dager
Del
Joshua French har sittet 2.500 dager i kongolesisk fangenskap. For tiden er han innlagt på sykehus i Kongos hovedstad Kinshasa.

– Det er mange, mange dager i et ungt menneskes liv, skriver Kari Hilde French på sin blogg søndag. Sønnen har vært på sykehus i to måneder, men allmenntilstanden er fortsatt ikke bra.

Egil Svartdahl: – Fortjener å få tittelen «Årets mor»

– Infeksjonen er nå en del bedre. Jeg følger ellers min rutine med mine besøk to ganger per dag. For å spare på mine egne krefter som jeg ikke har så mye av nå, sitter jeg eller ligger i ekstrasengen på Joshuas rom og leser, skriver hun i bloggen.

Joshua French (33) er norsk og britisk statsborger. Han ble pågrepet i mai 2009 og dømt til døden for blant annet medvirkning til drap, våpenbesittelse og spionasje. I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet.

Enken etter sjåføren som ble drept mens han arbeidet for French og Moland, sa i januar at hun mener French har lidd nok og bør bli benådet.

LES OGSÅ: Tror og ber om at Joshua kommer hjem