17-åring siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13)

En lokal 17-årig gutt er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug på Jæren.

Politiet fortalte om siktelsen mot 17-åringen under en pressekonferanse tirsdag morgen.

– En ung mann på 17 år er siktet for drapet, fortalte politiadvokat Herdis Traa i Sørvest politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gutten er fra Varhaug og er norsk statsborger. Han er siktet på bakgrunn av tips og avhør i saken. Han meldte seg som vitne for politiet og nekter for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vært ved funnstedet.

Familien lettet

Familien til Sunniva Ødegård uttrykker gjennom bistandsadvokat Harald Øglænd at de er lettet over pågripelsen. Likevel frykter de ikke å få svar på spørsmålene om hva som skjedde da datteren ble drept bare litt over hundre meter fra hjemmet.

– At han nå ikke erkjenner noe annet enn å ha vært på stedet, gir ikke familien noe svar på hva som egentlig skjedde, sier Øglænd til NTB.

17-åringen har sittet i avhør mandag kveld og natt til tirsdag. Gutten ble først avhørt som vitne, men fikk etter hvert status som siktet. Gutten har fått oppnevnt advokat Tor Inge Borgersen som sin forsvarer.

Var ved funnstedet

Politiet vil i Jæren tingrett tirsdag begjære 17-åringen varetektsfengslet i to uker og med brev- og besøksforbud. Traa tilføyer at han tidligere er kjent for politiet, men ikke for voldssaker.

– Siktede og Sunniva er fra Varhaug og i samme aldersgruppe, men vi har ikke opplysninger om at de er omgangsvenner eller at de kjente hverandre, sier Traa.

Vil ha tips

Seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt sier etterforskningen fremdeles er i en tidlig fase og at politiet fremdeles er interessert i tips fra vitner som tror de kan ha opplysninger. Det gjenstår omfattende tekniske undersøkelser som skal gjennomføres ved funnstedet i og rundt gangstien i Åvegen.

– Sunniva vil bli obdusert i dag og vi har derfor ingen klar dødsårsak, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Da hadde familien sammen med flere bekjente lett etter jenta siden 23-tiden på kvelden etter at hun ikke kom hjem som ventet etter å ha besøkt en venn. Politiet deltok også i letingen etter at en patrulje tilfeldigvis møtte dem som lette mens de var på et annet oppdrag i området.