NORDMENN: Flere norske grupper deltok i marsjen. Her ankommer nordmenn som har deltatt på ICEJs løvhyttefest.

Fest for alle verdens nasjoner i Jerusalem

Flere titalls tusen kristne, fra alle verdensdeler, deltok i årets Jerusalemmarsj.

I Sakarjas bok i Bibelen står det at en gang skal folkeslagene komme til Jerusalem for å tilbe «Herren over hærskarene» og for å feire sukkot – løvhyttefesten.

Jødene ser derfor på sukkot som en internasjonal fest, og i år var det flere titalls tusen deltakere fra over 80 nasjoner i marsjen gjennom Jerusalems gater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som vanlig gjorde kristne brasilianere mye ut av seg. De dannet et «gulgrønt hav» da de syngende og dansende beveget seg gjennom sentrum av Israels hovedstad. Men også kristne fra Sør-Korea, Finland, Kina og Ungarn var godt representert.

Fra Norge deltok flere grupper i selve marsjen, mens andre grupper med norske flagg var å se blant tilskuerne. En av de største gruppene var fra en menighet på Karmøy.

Ventelister

– Da vi i februar fortalte om turen til Israel, tok det bare to uker før 50 personer hadde meldt seg på. I tillegg skrev 20-30 seg på en venteliste, sier pastor Birger Wroldsen i Troens Ord, Kopervik.

På grunn av den dårlige kronekursen er det dyrt å reise til Israel, og flere reiseselskap har på grunn av sikkerhetssituasjonen merket en nedgang i etterspørsel etter israelturer. Dette er ikke en aktuell problemstilling på Karmøy.

– Menigheten preges av et engasjement for Israel hele året. Vi har ikke bare et israelmøte dann og vann, men ber for landet og folket i alle samlinger, sier han.

Gruppen på 50 karmøybuer og et par trøndere reiser sammen med en større gruppe fra England og Canada, ledet av London-pastor Dennis Greenidge. I Israel har de hatt et litt alternativt reise-opplegg.

LES: Her jakter Israels hær på drapsmennene

Ber mye

– Vi besøker færre kjente turistmål, og vi oppholder oss lengre på hvert sted. Vi har hatt besøk av lokale pastorer som har undervist oss om det profetiske ord, og vi bruker mye tid i bønn. Blant annet har vi bedt ved grensene mot Libanon og Syria, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere av karmøybuene omtaler Jerusalemmarsjen som et av høydepunktene på turen.

– Vi deltok også på en stor lovsangskonsert ved Dødehavet som var utrolig bra, legger John Olav Størkersen fra Åkra til.

NORDMENN: Flere norske grupper deltok i det to og en halv time lange toget gjennom sentrum av Jerusalem .

Støttemarkering

Til The Jerusalem Post sier finske Johanna Manner at det er blitt en tradisjon for henne å feire løvhyttefesten i Jerusalem.

– Så lenge Israel er her, er vi trygge i Europa. Vi må stå sammen med Israel for vårt eget beste, mener hun.

De moderne-ortodokse jødene Esther og Stanley Landsman setter pris på de pro-israelske holdningene de er vitne til i marsjen.

– Kristne kommer hit for å vise solidaritet med oss, derfor ønsker vi å oppmuntre dem tilbake. Det er viktig at det jødiske folk er takknemlig for gode ting andre gjør for oss, sier de.

KARMØYBUER: Hele 50 medlemmer av menigheten Troens Ord på Karmøy er på tur i Israel. Her er de fotografert etter å ha sett på Jerusalemmarsjen.

– Profetisk

Rabbi Yetshak Naghi, som tidligere i uken hadde foredrag for deltakerne på Dagens israeltur, ser marsjen i et bibelsk perspektiv.

– Jeg tror dette er et av tegnene på at vi lever i de siste tider, når folkene kommer til Jerusalem for å feire sukkot sammen med oss, sier han til The Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israel-korrespondenten

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

-----

Dagen er eneste norske mediehus med en egen, fast korrespondent bosatt i Israel.

Kenneth Fjell Rasmussen startet i jobben i april 2015.

Innspill, spørsmål og tilbakemeldinger om Israel: kenneth@dagen.no

-----

Nå må du være abonnent for å kunne lese alt innhold på Dagen.no

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

Les også
Tenker du at hacking og Guds rike ikke hører sammen? Tenk om igjen.Rupert Edwards
Les også
To israelere drept på Vestbredden
Les også
Israelsk ektepar skutt og dreptIsrael-korrespondenten
Les også
Med Israel som syndebukk
Les også
Her jakter Israels hær på drapsmennene