Islamist bortvist fra Oslo 17. mai

Mo­hyelde­en Mu­hammad an­sett som en trus­sel under feiringen av nasjonaldagen.

Den om­strid­te isla­mis­ten Mo­hyelde­en Mu­hammad blir an­sett som en trus­sel under 17. mai-fei­rin­gen. Han måtte der­for love po­li­ti­et å holde seg borte fra sen­trums­om­rå­de­ne på na­sjo­nal­da­gen.

Mu­hammad sig­ner­te tors­dag en av­ta­le med Po­li­ti­ets sik­ker­hets­tje­nes­te (PST) hvor han lovet å holde seg unna Oslo sen­trum mel­lom klok­ka 6 og 18, skri­verABC Ny­he­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge avi­sen ble han tors­dag mor­gen klok­ka 7.20 på­gre­pet like uten­for po­liti­sta­sjo­nen på Stov­ner av tungt be­væp­net po­li­ti. År­sa­ken var at han bar våpen, noe han selv av­kref­ter. Han ble tatt med til Grøn­land po­liti­sta­sjon og holdt der til utpå etter­mid­da­gen. Hadde han ikke sig­nert av­ta­len, ville han blitt sit­ten­de ar­res­tert fram til tirs­dag.

Mo­hyelde­en Mu­hammad er så for­ar­get over ar­resta­sjo­nen at han lover at den vil få føl­ger.

- Denne på­gri­pel­sen anser jeg som en av de av de mest al­vor­li­ge på­gri­pel­se­ne jeg har blitt ut­satt for av PST. Jeg sver­ger på at dette skal få kon­se­kven­ser, sier Mu­hammad.

Han hev­der po­li­ti­et tok fra ham over 25.000 kro­ner under på­gri­pel­sen, samt en te­le­fon og lap­top.

- De hadde ikke grunn­lag for å på­gri­pe han, og han ble også straks løs­latt da de skjøn­te det. Han ut­gjør neppe noen fare for 17. mai-fei­rin­gen, og han vil også selv­sagt få pen­ge­ne sine til­ba­ke. Dette er bare en over­re­ak­sjon, og det viser i alle fall at PST føl­ger med, sier Mu­hammads ad­vo­kat John Chris­ti­an Elden.

PST be­kref­ter at de på­grep en mann på Stov­ner tors­dag, men øns­ker ikke å be­kref­te at dette var Mu­hammad.

- Det stem­mer at vi på­grep en mann i 20-åre­ne på Stov­ner tors­dag mor­gen. Han ble løs­latt igjen kort tid etter­på etter en sjekk, sier in­for­ma­sjons­sjef Mar­tin Bern­sen tilNRK.