Iran likestiller holocaust og Israels palestiner-politikk

Irans uten­riks­mi­nis­ter Mo­hammad Javad Zarif med kraftsalve på Face­bo­ok.

Irans uten­riks­mi­nis­ter sier at Iran for­døm­mer na­zis­te­nes jøde­ut­ryd­del­se, men like­stil­ler den med Is­ra­els po­li­tikk over­for pa­le­sti­ner­ne.

Ut­ta­lel­sen av­vi­ker noe fra ut­ta­lel­ser fra den for­ri­ge pre­si­den­ten Mah­moud Ah­ma­dine­jad, som for­nek­tet ho­lo­caust.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi for­døm­mer na­zis­te­nes jøde­mas­sa­kre under annen ver­dens­krig, og vi for­døm­mer sio­nis­te­nes mas­sa­kre på pa­le­sti­ne­re, skri­ver uten­riks­mi­nis­ter Mo­hammad Javad Zarif på Face­bo­ok.

Ut­ta­lel­sen kom i for­bin­del­se med en meningsutveksling med en kvin­ne ved navn Chris­ti­ne Pe­lo­si, som øns­ket vel­kom­men hans nytt­års­hil­sen til jø­de­ne. Hun til­føy­de at det ville være enda gle­de­li­ge­re om Iran slut­tet å for­nek­te ho­lo­caust.

- Iran for­nek­tet aldri ho­lo­caust, og man­nen som skal ha gjort det, er nå borte, svar­te uten­riks­mi­nis­ter Zarif med hen­vis­ning til Ah­ma­dine­jad.

Ah­ma­dine­jads åtte år ved mak­ten var fylt at anti-­is­ra­els­ke ut­fall og be­nek­tel­ser av ho­lo­caust. I juni 2009 om­tal­te han for ek­sem­pel ho­lo­caust som «et stort be­drag».

(©NTB)

Les også
Jødiske høytider i hele septemberHøstens store høytidsdager