Katolikker sang julesanger – pågrepet i India

32 indiske katolikker som sang julesanger, er pågrepet av politiet for å ha forsøkt å konvertere folk til kristendommen. Latterlig, mener katolsk organisasjon.

Pågripelsene fant sted i byen Satna i delstaten Madhya Pradesh sentralt i landet torsdag kveld. To av de syngende var prester.

– De ble pågrepet og innbrakt til avhør etter at en beboer klaget over å ha blitt lokket av en gruppe kristne til å konvertere, sier politietterforsker Mohini Sharma til AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

40 katolikker på politistasjonen

Han opplyser at 8 prester som dro til politistasjonen for å spore opp de 32, også ble pågrepet. Dermed satt det 40 katolikker på politistasjonen. Alle ble løslatt etterpå, opplyser Sharma.

– Anklagene om konvertering, som førte til at prestene og presteskoleelevene ble pågrepet, er tullete og latterlig, sier Theodore Mascarenhas, generalsekretær i det katolske bisperådet i India. Han legger til at framføring av julesanger har vært tradisjon i Satna i 30 år.

Satt fyr på bil

Som om ikke pågripelsene var nok, satte «terrorister som utførte rollen som religionspoliti», fyr på bilene til prestene, ifølge Mascarenhas. Han mener gjengen tilhører en høyreekstrem hinduistgruppe.

Ingen er pågrepet for bilbrannene.

Rundt 80 prosent av Indias 1,2 milliard store befolkning er hinduer. Resten er muslimer, buddhister og kristne. Kristne minoriteter har gitt uttrykk for bekymring over flere angrep mot kirker og kristne.

Hinduistgrupper har på sin side anklaget kirker og misjonærer for å lokke fattige med penger for å konvertere dem til kristendommen.