UNESCO: – Jødene kan ikke knyttes til Tempelplassen

Tempelplassen i Jerusalem er kun hellig for muslimer, vedtok UNESCO torsdag. Israel raser.

-----

Jødenes tilknytning tilTempelplassen nevnes ikke i resolusjonenUNESCO vedtok torsdag. Der heter det atJerusalem er hellig for islam, kristendom og jødedom, men at Tempelplassen kun er hellig formuslimer, ifølge avisaHaaretz

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videre sår resolusjonen tvil om jødedommens tilknytning til Vestmuren.

24 land stemte for, mens 26 land avsto fra å stemme. To land var ikke til stede. Seks land stemte mot: USA, Storbritannia, Tyskland, Nederland, Litauen og Estland.

Ingen europeiske land støttet vedtaket, takket være israelsk diplomatisk forarbeid. De skal ha fått Frankrike, Sverige, Slovenia, Argentina, Togo og India fra å stemme for forslaget, ifølge Haaretz.

Resolusjonen ble lansert av palestinerne sammen med Libanon, Oman, Qatar, Egypt, Marokko, Algerie og Sudan.

Nir Barkat, ordfører i Jerusalem, er sint over UNESCOs vedtak. 

– Jeg ble rasende over å høre om UNESCOs vedtak som nekter tusener av år med jødisk kobling til Vestmuren iJerusalem. Ville UNESCO stemme for å nekte kristne deres forbindelse tilVatikanet? Eller muslimenes forbindelse tilMekka, spør Barkat i en pressemelding. 

– UNESCOs vedtak hevder at det ikke er noen forbindelse mellom det jødiske folk og Vestmuren. Men det er egentlig UNESCOs vedtak som ikke har noen kobling til virkeligheten. 

StatsministerBenjamin Netanyahu er også i harnisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å si at Israel ikke har noen forbindelse tilTempelplassen og til Vestmuren er som å si at Kina ikke har noen forbindelse til den kinesiske mur, og atEgypt ikke har noen kobling til pyramidene, sier Netanyahu, ifølge Haaretz. 

Få med deg Vebjørn Selbekks lederartikkel:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.