Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Danmark sender kampfly og spesialsoldater til kamp mot IS

Danmark skal fra sommeren av ha rundt 400 soldater, inkludert spesialstyrker, flygere og støttepersonell, samt F-16-fly, klar til innsats mot IS i Irak og Syria.

Danmark har fra før militær tilstedeværelse i Irak. Fredag fikk regjeringen flertall til å utvide mandatet mot IS til å omfatte Syria, opplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Dette innebærer også at Danmark setter inn kampfly og markant flere soldater i kampen mot IS. Med 400 på plass vil Danmark ha doblet den nåværende innsatsen i regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en alvorlig beslutning å sende danske menn og kvinner på oppdrag i verdens konfliktsoner, konstaterer Løkke, som sier regjeringens forslag nå har fått bred støtte fra partiene i Folketinget.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
PST mener Hussain har rekruttert sju krigere til ISEngasjér deg!
Les også
NATO-topp: – IS sprer seg som kreft blant flyktningerEngasjér deg!
Les også
Tusk ber migranter holde seg unna EuropaEngasjér deg!