JAKARTA: Basuki "Ahok" Tjahaja Purnama på vei inn i retten for å få dommen avsagt i Jakarta. Foto: Bay Ismoyo / AP / NTB scanpix

Kristen guvernør dømt til to års fengsel for blasfemi

Den kristne guvernøren i Jakarta, hovedstaden i overveiende muslimske Indonesia, er dømt til to års fengsel for å ha fornærmet Koranen.

Guvernør Basuki Tjahaja Purnama ble arrestert i november etter at over 100.000 muslimer demonstrerte i Jakarta og krevde at han skulle pågripes og stilles til rette for blasfemi på grunn av kommentarer han hadde kommet med om Koranen.

Tirsdag kom dommen, der dommer Dwiarso Budi Santiarto fant Purnama skyldig i å ha begått blasfemi og satte straffen til to års fengsel. Purnama sier han vil anke dommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dommeren krevde også at Purnama umiddelbart settes i varetekt. Han har vært en fri mann fram til nå, og blant annet forsøkt å bli gjenvalgt til guvernør. Han tapte valget mot utfordreren, muslimske Anies Baswedan.

Dommerne framholdt tirsdag at rettssaken kun har dreid seg om kriminelle handlinger og at rettergangen ikke har vært politisk betinget.

Maksimumsstraffen for blasfemi i Indonesia er fem års fengsel.

Basuki "Ahok" Tjahaja Purnama under domsavsigelsen i Jakarta tirsdag.
Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Jakartas kristne guvernør erkjenner valgnederlag
Les også
Stor protest mot blasfemi-siktet kristen guvernør i Jakarta
Les også
Indonesias grunnvoller skjelver