Hussain vil fortsette sine aktiviteter

Oslo (NTB): Den tidligere lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, som fredag ble dømt for trusler og hatefulle ytringer, sier han ikke har til hensikt å trekke seg tilbake fra offentligheten.

- Jeg kom­mer til å fort­set­te mine po­li­tis­ke og re­li­giø­se ak­ti­vi­te­ter, men selv­føl­ge­lig vil jeg tenke over hvor­dan jeg for­mu­le­rer meg i frem­ti­den, sier Hus­sain til VG.

Hus­sein ble i Oslo ting­rett fre­dag dømt til feng­sel i 120 dager for trus­ler mot to navn­git­te jour­na­lis­ter, trus­ler mot en sak­kyn­dig i ret­ten og for hate­ful­le yt­rin­ger mot jøder. Han ble fri­fun­net for hate­ful­le yt­rin­ger mot ho­mo­fi­le.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dom­me­ren sa én rik­tig ting, og det var at jeg ikke kan døm­mes for si­ta­tet fra Ko­ra­nen, sier Hus­sain som er en fri mann til tross for feng­sels­straf­fen.

60 dager av straf­fen ble nem­lig gjort be­tin­get med en prøve­tid på to år. Etter­som Hus­sain har sit­tet 53 dager i va­re­tekt, anses straf­fen som sonet.

Ret­ten fant Hus­sains for­kla­ring om at yt­rin­ge­ne ikke var ment som re­el­le trus­ler, lite tro­ver­dig. Den trod­de hel­ler ikke på for­kla­rin­gen om at han er mot­stan­der av å spre vold og ter­ror.

Hus­sain, som tid­li­ge­re var tals­mann for den isla­mis­tis­ke grup­pen Pro­fe­tens Ummah, har hele tiden nek­tet straff­skyld.

Tid­li­ge­re var han også sik­tet for å ut­gjø­re en trus­sel mot ri­kets sik­ker­het, men denne sik­tel­sen ble hen­lagt.

NTB

Les også
Hussain dømt for trusler mot journalister