FORTROLIG: Skjermdump fra programmet «Uppdrag granskning» på SVT, der en reporter utgir seg for å være en student som ønsker hjelp med å bli kvitt uønskede homoseksuelle følelser.

Humanetiker støtter svenske prester

Prestene som tilbød homofile forbønn, gjorde akkurat det man forventer av prester. Det mener Christer Sturmark, leder i Humanisterna i Sverige.

Reaksjonene har vært mange etter at SVT og programmet Uppdrag granskning «avslørte› at prester i Den svenska kyrkan tilbyr homofile forbønn. Det er ikke lov for svenske prester å be for at homofile skal bli heterofile.

Nå får prestene støtte fra uventet hold. Sturmark er en meget vokal humanist når svenskene diskuterer tro- og livssyn. Men denne gange støtter han prestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var ikke prestene som sa at gutten hadde et problem fordi han var homoseksuell. Det var gutten selv som sa det, sier Sturmark til svenske Dagen.

Han mener SVT har benyttet seg av uhederlige metoder i jakten på prestene.

Som forventet

– At en prest sier at Gud kan hjelpe i dette tilfellet, er overhodet ikke merkelig. Det er helt naturlig. Hadde presten avfeid gutten og sagt at han ikke hadde noe å be om forbønn for, da ville de jo ikke tatt ham på alvor, fortsetter han.

Sturmark er tydelig på at han selv ikke har noen gudstro, men at han forstår prestenes resonnement. Han har forståelse for at mange kristne sikkert trodde at humanistene ville godte seg over at prestene ble tatt på denne måten.

– Det er fordi de har et feilaktig bilde av oss. En del mennesker tror vi driver en kamp mot religion, men det stemmer ikke. Vi kritiserer kun det som skader mennesker, ikke de positive effektene av religion eller menneskers personlige tro, sier Sturmark.

Les også
Ikke stresset av homohelbredelseUppdrag granskning
Les også
Brukte skjult kamera mot konservative presterUppdrag granskning