OSLO: Helseminister Bent Høie
...
OSLO: Helseminister Bent Høie skal på nytt redegjøre for Stortinget om Helse sørøst. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Høie skal gi ny redegjørelse for Stortinget om Helse sørøst
Del
For andre gang i år skal helseminister Bent Høie (H) redegjøre for Stortinget om Helse sørøsts IKT-prosjekter.

Det skriver Dagens Medisin .

Tirsdag hevdet Riksrevisjonen at helseforetaket har brukt 6,2 milliarder kroner i digitale løsninger uten at det har gitt noen effekt.

Riksrevisoren mener Stortinget burde vært informert løpende om problemene med digital fornying, som nå har blitt 700 millioner kroner dyrere enn planlagt. Nå er det klart at Høie på nytt skal møte i Stortinget for å redegjøre.

– Jeg er opptatt av at Stortinget skal få en mest mulig fullstendig orientering om hva som er status. Men fram til nå har det manglet vesentlige brikker i hele bildet, blant annet knyttet til beregninger om hvor mye som har vært tap og hvor mye av investeringene som kan brukes videre, sier Høie.

Det er ennå ikke satt noen dato for den nye redegjørelsen.

– Helse sør-øst hadde nylig et styremøte der dette ble redegjort for, så nå er vesentlige brikker på plass. Jeg kan gi en mer fullstendig redegjørelse nå, enn om jeg skulle gjort det tidligere, sier helseministeren til Dagens Medisin.

paywall
paywall
paywall
høie-redegjørelse-sørøst,innenriks,nyheter,Medisin og helse,helsevesen,norge,Riksnyheter,helse sørøst,bent høie,stortinget