BRANN: Pårørende til et offer
...
BRANN: Pårørende til et offer for brannen utenfor Aten går til søksmål mot myndighetene. Samtidig legger regjeringen fram planer om å rive flere tusen ulovlig oppførte hus og reorganisere landets sivilforsvar. Foto: AP/NTB scanpix
Pårørende til offer i Hellas-brannen går til sak mot myndighetene
Del
Familien til et av ofrene for skogbrannen ved Aten går til søksmål mot sivilforsvaret og lokale myndigheter for unnfallenhet med tap av liv som følge.

De pårørende til en mann i 70-årene, som ble et av mange ofre for den eksplosive skogbrannen, stevner en rekke offentlig etater som de mener sviktet i sitt arbeid, og dermed har gjort seg skyldige i uaktsomt drap.

Tallet stiger

Så langt har 93 mennesker mistet livet i den dramatiske skogbrannen som brøt ut omkring 30 kilometer øst for Aten 23. juli. Kystvakten regner med at tallet vil stige etter hvert som det blir funnet flere som forsøkte å berge livet ved å svømme til havs.

Greske myndigheter har fått krass kritikk for manglende beredskap, og statsminister Alexis Tsipras har sagt at han tar det politiske ansvaret for branntragedien. Regjeringen vil be om råd fra andre EU-land om hvordan sivilforsvaret best kan organiseres.

Reformforslag

Regjeringen la onsdag fram en rekke reformforslag for å bedre brannberedskapen og få bukt med ulovlig byggevirksomhet og hotelldrift. Miljøminister Georges Stathakis sa at rundt 2.500 ulovlig oppførte bygg i skogsområder og rundt 700 i strandsonen vil bli revet.

paywall
paywall