Hardt ut mot LOs Israel-boikott
Del
Israels utenriksminister Shimon Peres gikk hardt ut mot LO-leder Gerd-Liv Valla og hennes oppfordring til handelsboikott i et møte med henne og Ap-toppene i Oslo i tirsdag.
Peres uttrykte i klare ordelag at LO var feilinformert og at fagbevegelsen ikke hadde godt nok faktagrunnlag for å oppfordre til boikott. Han hadde ingen forståelse for LOs syn, skriver VG Nett.

-De har ikke vært i en slik situasjon som vi befinner oss i. De aner ikke hva de snakker om, sa Peres til NRK etter møtet.Ap-leder Thorbjørn Jagland bekrefter overfor NTB at Peres gav LO-leder Gerd-Liv Valla et veldig sterkt tilsvar etter at hun i møtet redegjorde for organisasjonens støtte til handelsboikott av israelske varer. Jagland sier at han var forberedt på at det ville bli en slik konfrontasjon, men mener Peres burde ha argumentert mer fremfor å bruke karakteristikker.Det var i sin 1. mai tale på Yongstorget i Oslo i vår at LO-lederen kom med sin dirrende appell om å boikotte israelske varer. Reaksjonene på utspillet har vært mange. Det har blant annet utløst en spontan protestaksjon fra tusenvis av kristne som har sendt postkort til Valla, der hennes holdninger blir sammenlignet med nazistenes boikott mot jødiske forretninger på 30-tallet.Per Ole Aalberg