Hallaråker inn i KrFs sentralstyre

Leder i Bergen KrF, Karl Johan Hallaråker (69), fikk flest stemmer ved valget på nytt sentralstyre i Kristelig Folkeparti i Trondheim lørdag.

KrFs landsmøte, Trondheim: Hal­la­rå­ker, som er pen­sjo­nist, har blant annet vært ge­ne­ral­sek­re­tær i Indre­mi­sjons­for­bun­det. Han fikk stem­me­ne fra 123 av 180 til­stede­væ­ren­de de­le­ga­ter.

På andre­plass fulg­te fun­ge­ren­de ge­ne­ral­sek­re­tær Hilde Eke­berg (29) fra Oslo/Opp­land, stor­tings­re­pre­sen­tant Kjell In­golf Rop­stad (28) fra Aust-Ag­der, ord­fø­rer Per Pe­der­sen (60) fra Nord­land. Av­gå­en­de leder i KrFU, Eli­sa­beth Løland (29) fra Oslo fikk den femte og siste faste plas­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Eke­berg fikk 120 stem­mer, Rob­stad 112, Pe­der­sen 102 og Løland 91.

Se nett-TV di­rek­te fra KrF-lands­mø­tet her på Dagen.no

En lag­spil­ler

Karl Johan Hal­la­rå­ker var etter val­get mest opp­tatt av å takke for til­li­ten. Han la til at det for ham er vik­tig med både røt­ter og for­ny­el­se. - Det vik­tigs­te for meg blir å sette meg grun­dig inn i alle saker slik at jeg har nød­ven­dig kunn­skap om det vi skal ta stil­ling til.

På spørs­mål om hvor­danKrF vil merke at Hal­la­rå­ker er med i sen­tral­sty­ret, svar­te han at han er god på mange ting, men ikke på å spå.

- Jeg for­står at jeg er øns­ket på grunn av min kom­pe­tan­se og er­fa­ring. Den vil jeg bruke sam­men med de andre. Jeg er ingen solo­spil­ler, sier Hal­la­rå­ker som leg­ger til at han var ove­r­as­ket over å få flest stem­mer av samt­li­ge kan­di­da­ter.

- Jeg kjen­ner på mer alvor enn glede over det, sier Karl Johan Hal­la­rå­ker.

Pål Kårbø, leder Horda­land KrF, mener et er vik­tig at KrF fak­tisk har en bred­de i par­ti­et og på­pe­ker at Hal­la­rå­ker er en god mann i ideo­lo­gis­ke spørs­mål. Det er et sig­nal om at KrF ikke har for­and­ret seg.

Ni kan­di­da­ter

Valg­ko­mi­te­en hadde inn­stilt ni kan­di­da­ter til fem faste plas­ser i sen­tral­sty­ret. Før val­get lør­dag for­mid­dag var det klart at Astrid Aar­hus Byr­ke­nes og Stur­la Hen­riks­bø trakk seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det førte til at Trude Bro­svik (Sogn og Fjor­da­ne) og Åste Marie Lande Lin­dau (Nord-Trøn­de­lag) kom opp som benke­for­slag. I til­legg ble Arild Iver­sen (Møre og Roms­dal) fore­slått over­ført fra vara­manns­lis­ten til lis­ten over faste med­lem­mer til sen­tral­sty­ret.

Ingen av benke­for­sla­ge­ne fikk til­strek­ke­lig til­lit fra lands­mø­tet. Geir­mund Lykke fra Sør-Trøn­de­lag var den enes­te gjen­væ­ren­de fra det av­gå­en­de sty­ret som stil­te til valg. Han ble ikke gjen­valgt.

Etter val­get er et det fire kvin­ner og fire menn i sty­ret som i førs­te om­gang skal lede KrF fram mot høs­tens stor­tings­valg.

DAGEN