Plagg som dekker ansiktet blir nå forbudt på norske skoler. Forbudet skal gjelde både skoler, høyskoler og universitet. Illustrasjonsbilde: Yayimages.com

Klart for niqabforbud i skolen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) starter allerede i høst arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet.

– Vi setter i gang arbeidet raskt – for å fjerne tvil, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen under innspurten av årets trontaledebatt, melder Vårt Land.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Unngikk splid

Dermed unngikk Stortinget en situasjon der det ble demonstrert splid med regjeringspartner Frp under en avstemning i Stortinget. Han kommer også et Ap-forslag om å stortingsbehandle forbud mot ansiktsdekkende plagg i forkjøpet.

– Kunnskapsdepartementet kommer til å sette i gang arbeid for at vi skal få et nasjonalt regelverk for å hindre heldekkende plagg som dekker hele ansiktet, nettopp i skoler, universiteter og høyskoler, opplyste Røe Isaksen.

Heldekkende ansiktsplagg er trolig et svært lite problem i norsk grunnskole. Røe Isaksen tror likevel det kan være mer utbredt innen universitets- og høyskolesektoren. Kunnskapsministeren vil vurdere om forbudet skal gjelde bare i klasserommet, i hele undervisningsbygget og på utdanningsinstitusjonens område.

Men hensikten er klar: Vi ønsker et nasjonalt regelverk, klargjorde han.

Les også
Snakket om Niqab-forbud i skolen - på Stortinget
Les også
Raja trakassert etter niqab-utspill
Les også
Raja advarer mot niqabforbud
Les også
Ja til avsløring i skolen
Les også
80 prosent vil ha burkaforbud i Tyskland
Les også
Støre avviser ikke nikab-forbud i skolen