Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Romolo Tavani, Fotolia.com
Sykehusansatt smittet av meslinger i Göteborg
Del
En ansatt på Östra sjukhuset i Göteborg er smittet av meslinger. Det er det tolvte tilfellet i Västra Götaland på drøyt tre uker.

Den ansatte er tatt ut av tjeneste, og sykehusledelsen undersøker nå hvor personen har vært i de dagene som andre kan ha blitt smittet. Det er ikke utelukket at pasienter, pårørende og andre ansatte ved sykehuset kan ha blitt smittet.

Det første tilfellet av meslinger i Västra Götaland, fylket som Göteborg er en del av, ble oppdaget 10. desember. Personen ble trolig smittet sør i Europa. I perioden mellom 19. og 25. desember ble det fastslått ytterligere seks smittetilfeller, og i romjulen ble det registrert fire til.

Ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset er det innkalt ekstra personal ved akuttmottakene for å hindre videre smitte. Dessuten har sykehuset økt kapasiteten når det gjelder å analysere prøver. Svenske helsemyndigheter understreker imidlertid at risikoen for å bli smittet er svært liten.

Inkubasjonstiden for meslinger er sju til 18 dager. Det er en svært smittsom virussykdom, som i enkelte tilfeller kan føre til alvorlige komplikasjoner og i verste fall død. Tidligere døde det årlig ni barn i Norge på grunn av meslinger, ifølge Norsk Helseinformatikk.

De siste årene er det blitt registrert en økning av smittetilfeller i europeiske land blant annet fordi vaksinedekningen har gått ned.