venter: Regjeringen og barne-
...
venter: Regjeringen og barne- og familiminister Solveig Horne vil vente på et forskningsprosjekt før den vil vurdere et forbud mot ekteskap mellom søskenbarn. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix
Statlig nettside skal hjelpe mot hatytringer 
Del
Voksnes ansvar for å motvirke hatytringer ble trukket fram da regjeringen mandag lanserte en ny kampanje mot netthat.

– Voksne har mye å lære. Som foreldre har vi ansvar for å være gode forbilder både på nett og hvordan vi snakker hjemme, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp).

Sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) presenterte hun mandag nettsiden hatytringer.no . Der finnes informasjon, tips og råd til unge og voksne som utsettes for hatefulle ytringer. Et av rådene er å melde ulovlige hatytringer til politiet.

Til stede under lanseringen i Bergen var også bloggeren Amalie Olsen, som i forbindelse med kampanjen «ikkegreit» fikk tegnet hatytringer på kroppen.

– Det var viktig for meg å fronte denne kampanjen fordi jeg som mange andre får hat, og det synes ikke på utsiden. Ved å tegne disse ordene på kroppen min, viser jeg at jeg bærer alle de stygge ordene med meg hver dag, sier hun.

 

netthat-kampanje,innenriks,nyheter,politikk,norge,Riksnyheter,hatytringer,solveig horne,frp,torbjørn røe isaksen,høyre