HATEFULLT: Jøder får sitt pass påskrevet i lite vennlige ordelag av tiltalte i hatkrimsaken i Oslo tingrett.

Er det lov å kalle jøder for «Satans barn»?

Det vil ikke skorte på saftige sitater når en 35-åring i dag møter i tingretten tiltalt for hatkriminalitet. Retten må blant annet avgjøre om det er lov å si at den ariske rase er Guds barn, mens motsatsen er jødene.

35-åringen som er bosatt i Oslo, er ifølge tiltalen ansvarlig for nettstedet morkestekroken.wordpress.com. Der kom han med de åtte ytringene som tiltalen omfatter.

Tiltalebeslutningen gjengir sitater som stammer fra oktober og november 2013 og som etter statsadvokat Per Egil Volledals mening rammes av paragraf 135 a i straffeloven, den såkalte hatkrimparagrafen. Den er rettet mot den som «...forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring...»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Satans barn»

Sitatene har en del bibelske referanser, men bærer ellers lite preg av gjengs kristen takt og tone. En klar brodd mot jøder er framtredende i flere av dem.

«Jødedyret styrer verden og de som sverger troskap til dette systemet får dyrets merke i pannen og vil bli utryddet sammen med jødedyret når klinten skal skilles fra hveten. Helt i henhold til Bibelske profetier», lyder første sitat.

Og det fortsetter:

«Det er jo ikke rart vi har mye problemer. Det er jo jøder her. Jøder som forgifter hjernen vår med alle slags løgner, usannheter og forvrengninger av virkeligheten».

«Jøden er en helt fremmed skapning for oss ariere. Han har ingen andre idealer enn å leve som parasitt og spise oss opp innvendig som en sulten liten verdiløs bendelorm», har tiltalte ytret.

Hans verdenssyn avspeiles også i følgende sitat:

«Det eneste du trenger å vite om virkeligheten er at det er en krig pågående på jorda mellom Gud og Guds barn og Satan og Satans barn og at denne krigen kommer til å bli utkjempet helt til Satans barn er totalt utryddet fra jordens overflate. Guds barn er den hvite ariske rase, og Satans barn er jødedommen».

Angriper kvinner

Han hevder videre at jødene har en plan om å «bruke de primitive Afrikas horder som våpen» for å få utryddet den hvite rase. Denne «rasekrigen» kaller han Guds straff «for at vi ikke følger hans bud» som skal handle om å være et adskilt folk over alle folk på jorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rasekrigen vil blant annet innebære massevoldtekter av hvite kvinner, gjennomført av «jødeimporterte Afrikanske halv-aper», påstår 35-åringen.

Kvinner blir heller ikke fart særlig godt med av tiltalte i hans innlegg:

«En kvinne som er motstander av dødsstraff for eksempel, trenger å oppleve at hennes barn blir myrdet for å endre mening», lyder den første delen av et innlegg som fortsetter langt grovere.

Han mener voldtekter begått av «primitive halv-aper» må til for at kvinne som er for et fargerikt norsk fellesskap, skal endre mening.

Vil ikke snakke

Dagen snakket svært kort med tiltalte i går formiddag.

– Jeg har ingen interesse av å snakke med mediene om saken, sier 35-åringen.

Dagen har ikke lykkes med å komme i kontakt med forsvarer Lars Leversen eller aktor Oda Karterud.

Det er avsatt én dag til saken i Oslo tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hatkrimparagrafen

Tiltalen i dagens sak i Oslo tingrett er tatt ut på basis av den såkalte hatkrimparagrafen i straffeloven.

Straffelovens paragraf 135 a lyder:

«Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte».

Hatytringer defineres slik:

«Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn, homofile legning, leveform eller orientering, eller nedsatte funksjonsevne».

Les også
Rogalending pågrepet for netthat
Les også
Ombud maner til kamp mot hatkriminaliteten
Les også
Facebook-intifadaenIntifada
Les også
Politiet vil ha flere anmeldelser for hatkriminalitet
Les også
Eksperter: Også høyreekstreme angrep må kalles terror
Les også
Gruppe i Oslo-politiet skal bekjempe hatkriminalitet
Les også
Rapport avdekker hatkriminalitet mot muslimer
Les også
Samarbeider mot hatkriminalitetIkkefinndegidet.no