General skeptisk til intervensjon i Syria

En væp­net ame­ri­kansk in­ter­ven­sjon i Syria vil ikke løse bor­ger­kri­gen, og kan ikke ga­ran­te­re at opp­rø­rer­ne støt­ter ame­ri­kans­ke in­ter­es­ser, sier ge­ne­ral­stabs­sjef Mar­tin Demp­sey.

Demp­sey for­sø­ker med sin ut­ta­lel­se å dempe lys­ten som fins hos en­kel­te kon­gress­re­pre­sen­tan­ter til å gripe inn i Syria.

I et brev til kon­gress­re­pre­sen­tant Eliot Engel, som er den høy­est ran­ger­te de­mo­kra­ten i uten­riks­ko­mi­te­en, gjør han det klart at de mi­li­tæ­re le­der­ne ikke er mot­vil­li­ge eller redd for ri­si­ko. Men de er hel­ler at de er opp­tatt av kost­na­de­ne, og «prag­ma­tis­ke når det gjel­der gren­se­ne for mi­li­tær­makt».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier at en mu­lig­het er å slå ut re­gi­mets luft­for­svar, men å gjøre det ri­si­ke­rer å dra USA inn i en krig uten ut­sikt til en snar­lig ende.

«Syria i dag drei­er seg ikke om å velge mel­lom to par­ter, men å velge mel­lom mange par­ter», skri­ver ge­ne­ra­len, som også tid­li­ge­re har ad­vart mot mi­li­tær inn­gri­pen i Syria.

Demp­sey, som del­tok i kri­gen i Irak, sier at USAs er­fa­ring i Irak viser hvor vans­ke­lig det er å gjen­opp­ret­te sta­bi­li­tet etter at et re­gi­me er styr­tet.

(©NTB)

Les også
- Syrias største humanitære lidelse etter år 2000