En gutt holder et palestinsk f
...
En gutt holder et palestinsk flagg på Gazastripen mandag. Dødstallet etter de blodige sammenstøtene er oppe i 59. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
Tvil om palestinsk baby døde av tåregass
Del
Helsepersonell på Gazastripen sår tvil om meldingen om at en palestinsk baby døde etter å ha fått i seg tåregass under opptøyene mandag.

Tidligere i dag meldte NTB at en åtte måneder gammel palestinsk baby skal ha dødd etter å ha fått i seg tåregass under opptøyene mandag.

Informasjonen kom fra helsedepartementet på Gazastripen. Rundt klokken 14 skriver NTB at «det er sådd tvil om meldingen medfører riktighet».

Meldingen fra det palestinske helsedepartementet gikk ut på at jenta ble eksponert for gassen da israelske styrker gikk hardhendt til verks mot demonstranter som nærmet seg grensen. 58 palestinere ble drept og over 2.700 ble skadd.

En lege som ikke vil stå fram med navn, sier til nyhetsbyrået AP at babyen hadde helseproblemer fra før, og sier han ikke tror tåregass var årsaken til dødsfallet.

Jentas familie sier tirsdag at babyen havnet i området der uroen pågikk ved en feiltakelse.

gaza-israel-palestina-dødsfall,utenriks,nyheter,Krig og konflikter,vold,midtøsten,Israel - Palestina,tåregass,demonstrasjoner,israel,døde,helsepersonell,demonstrasjon